moii gelakte Acrylnagels met natuurlijk verloop naar rood met de tekst love geschreven

Acrylnagels, de gids die je alles leert voor je ze koopt of laat zetten

Acrylnagels zijn voor iemand zoals ik, die niet makkelijk haar nagels kan laten groeien zonder ze te breken, de oplossing voor lange, perfect glimmende nagels.

Sommigen hebben geen enkele moeite hun nagels te laten groeien. Ik ben bijvoorbeeld al snel jaloers wanneer ik die perfect glimmende manicure voorbij zie komen.

Hoe geweldig klinkt het wel niet? Vanavond een feest maar nagels als quasimodo? Acrylnagels! Binnen een paar uur kan je ze al hebben, en je hebt een goede kans er nog een leuke hobby aan over te houden ook. Je kan er op den duur zelfs wat mee bijverdienen, en je maakt er anderen net zo gelukkig mee, als dat je hier zelf van word.

Acrylnagels zijn de oplossing wanneer je mooie nagels wilt, nu nog, zonder hier weken op te moeten wachten.

Maar wat zijn het dan, welke mogelijkheden heb je, hoe lang duurt het voor ze gedroogd zijn.

Wees gerust, in dit artikel vertellen wij je er alles over

tekst Feiten met vaag in achtergrond acrylnagels in zwart met witte stippen

Om te beginnen is het handig wat feiten op een rij te zetten. We vertellen je wat acrylnagels precies zijn, maar ook waar je op moet letten om geen spijt te krijgen van het zetten.

Of je nu een doorgewinterde nagel rocker bent of wilt beginnen met acrylnagels, deze gids leert je alles wat belangrijk is om te weten.

Zo kun je goed voorbereid plaats nemen in de stoel van je styliste, of misschien zelf aan de slag met een kit of set.

Wat zijn acrylnagels

complete acrylnagelset met poeders, vloeistof, kwast en vijl

Acrylnagels zijn een mix van poeder en vloeistof ( een monomeer) . Het poeder breng je aan op een kwast gedoopt in vloeistof, waardoor het een pasta wordt. Vervolgens boetsser je deze pasta op een ‘nep’ nagel of direct op je eigen nagel. De pasta droogt in de lucht, en kan in de juiste vorm bijgevijld worden.

voorbeeld van een kwast met poeder er aan voor het maken van acrylnagels
voorbeeld van een kwast met poeder er aan voor het maken van acrylnagels (youtube: Laura Tagle Nails)

Dankzij deze techniek kunnen deze nagels dus ook altijd in verschillende diktes, lengtes en vormen aangebracht worden.

Acrylnagels hebben geen UV lamp nodig om uit te harden ( wat gelnagels wel nodig hebben ). Het is ook redelijk eenvoudig om de vorm van acrylnagels aan te passen door hier wat aan toe te voegen, of weg te vijlen.

Vergeleken met gelnagels is de droogtijd van Acrylnagels aanzienlijk langer. Gelnagels zijn uitgehard binnen 60 seconden, dankzij UV licht. Acrylnagels moeten uitharden in de lucht. ze voelen hard aan na een uur, maar zijn volledig uitgehard na 24 uur.

Acrylnagels zijn de perfecte oplossing om de vorm of lengte van je nagels precies te krijgen zoals jij ze hebben wilt. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Toch is het zo..

Kan je acrylnagels gewoon lakken?

2 verschillende st ylen met gelakte acrylnagels

gellak, gewone nagellak, glitters, lijm, sieraden en parelmoer effecten, alles is met acrylnagels mogelijk.

Of je nu al langer gebruik maakt van gel-nagellak of liever bij de oude vertrouwde nagellak wilt blijven, in beide gevallen kan je gewoon gebruiken wat jij prettig vind.

Mooier nog, acrylnagels bieden een oppervlak waar je de mooiste designs en kunstwerken op kan aanbrengen, of laten aanbrengen

Verschillen tussen acrylnagels en gelnagels

De belangrijkste verschillen tussen deze twee hebben we voor je in onderstaande tabel gezet:

Acrylnagels Gelnagels
Droogtijd hebben langer de tijd nodig om te drogen. soms voelen ze al hard aan, maar na 24 uur zijn ze door en door uitgehard. Gelnagels drogen door middel van UV licht of door een gel activator. Gelnagels zijn uitgehard na 30-60 seconden onder een uv lichtbron
Uiterlijk Zien er minder natuurlijk uit, vooral als ze verkeerd aangebracht worden Natuurlijke look, glanzend, en vaak minder dik
Kosten Een nieuwe complete set nagels kost je ongeveer rond  € 75.- om te laten zetten Een complete set gel nagels kost ongeveer € 60.- om te laten zetten
Levensduur Ca 8 tot 10 weken. Afhankelijk van uitgroei. Verwacht wel dat je ze elke 2-3 weken moet opvullen Ongeveer 2 tot 4 weken.
Hoe lang duurt het zetten Afhankelijk van styliste tussen 45 minuten en 1 uur. sommige experts kunnen het binnen 30 minuten. Ook afhankelijk van hoe kunstig je het hebben wilt Ca 1 tot 2 uur. Afhankelijk van het motief dat je wilt hebben kan dit iets langer of korter zijn
Beschadigd het de nagel Als het goed wordt aangebracht met de juiste hoeveelheden beschadigd het je nagelbed niet. contact met de huid moet wel vermeden worden tijdens het zetten Kunnen aangebracht worden zonder gebruik te maken van primer. als de primer goed is aangebracht en egaal beschadigd dit het nagelbed niet.
Flexibiliteit Zijn hard en erg stevig mits goed aangebracht. Kunnen tegen een stootje Meestal flexibeler dan acryl, maar niet net zo flexibel als natuurlijke nagels
Textuur Aan de textuur valt weinig te veranderen. de grootte van het canvas en de vorm zijn eindeloos. Door snelle droogtijd zijn er meer mogelijkheden tot textuur maar lastig aan te brengen. Informeer wat je specialist aankan

Het grootste verschil tussen gelnagels en acrylnagels is dus de manier van aanbrengen en het uitharden er van.

Hoe lang blijven deze nagels zitten

acrylnagels met een klok design er op

Een volledige set met acrylnagels, die gemaakt zijn met poeder en monomeer, blijven 6 tot 8 weken zitten. Na deze periode is de uitgroei vaak teveel om ze aan te blijven vullen. Dit heeft ook met de bolling van je nagel te maken. Bij het eerste zetten worden de nagels zo gevormd, dat ze kracht van buitenaf gelijkmatig verdelen. Bij een te grote uitgroei verplaatst dit zich hoger op je nagel en kan het pijnlijk worden bij stoten.

Ze stoppen de groei van je eigen nagel niet, dus zal je elke 2 a 3 weken de uitgroei moeten opvullen.

Deze uitgroei kan je op een gegeven moment gaan zien, en dan wordt het tijd ze volledig te verwijderen.

Uitgroei verschilt van persoon tot persoon. Bovenstaande is een goed gemiddelde om van uit te gaan.

Heb je wat vettere of olieachtige nagels dan heb je sneller onderhoud nodig. Ben je een nagelbijter, en moet je manicure dit ontgelden, dan ben je ook sneller toe aan een touch-up

Kan je er mee zwemmen en kunnen ze tegen chloor

acrylnagels in zout water op het strand

Acrylnagels zijn waterproof. Het is de manier van aanbrengen en de dekking van de nagel die voor problemen zou kunnen zorgen. Chloor en water zelf hebben geen effect op de stevigheid van je nagels.

Als er kleine ruimtes met lucht onder je nagel zitten, door verkeerd aanbrengen bijvoorbeeld, en water kan er bij, dan kan dit water blijven zitten en zorgen voor schimmels. Dit is trouwens wel een worst-case-scenario aangezien het water ook door de ruimtes terug naar buiten zou moeten kunnen.

Nagels die door een professional zijn gezet lopen over het algemeen de minste risico’s, omdat door de ervaring van de styliste je hele nagel mooi is bedekt.

Kan je blijven schoonmaken en afwassen als je ze draagt

nagels aangebracht op handschoenen van rubber in verchillende kleuren

Als je afwast met de hand, dan kan de combinatie van chemicaliën in het afwasmiddel, en het hete water, je manicure sneller achteruit laten gaan.

Van de lak van je nagels tot aan je nagelriemen loopt alles een risico te beschadigen.

We raden je dan ook aan om tijdens je schoonmaakwoede handschoenen te dragen, jawel, van die lekkere dikke gele huishoudhandschoenen.

zo houdt je je nagels beschermd, mooi en strak.

Is het wel gezond voor je of slecht voor je eigen natuurlijke nagels

microscopische foto van het nagelbed en nagelriem met zichtbare schade
foto van nagelbed en nagelriem met zichtbare schade

acrylnagels , namaak nagels en gel nagels zijn niet slecht voor je gezondheid. Het kan wel zijn effecten hebben op je nagelbed.

Ze hebben geen langdurige gevolgen als je ze lang draagt of hebt gedragen. immers herstellen je nagels zichzelf goed, als je ze de tijd geeft om af en toe bij te komen.

De nagels kunnen wel voor infecties zorgen, maar niet door het materiaal zelf. Infecties kunnen ontstaan wanneer er lucht of kleine ruimtes ontstaan tussen het acryl en je eigen nagel. In deze ruimtes kan zich vocht ophopen, wat zorgt voor een warme vochtige omgeving waar bacteriën dol op zijn. Dit hangt echter volledig af van hoe het aangebracht wordt op je nagel.

Waar je wel mee op moet passen is het weken in aceton. Net zoals nagels week kunnen worden met douchen of zwemmen, worden ze zachter door het weken in aceton. Wacht met het aanbrengen van nieuwe nagels tot je natuurlijke nagels weer stevig en droog aanvoelen.

Bij voorkeur gebruik je nagellak remover zonder aceton. Dit droogt je nagels ook niet uit en blijven ze gezond en natuurlijk.

voorbeeld van een gezonde nagel waar geen schade is ontstaan door lijm
voorbeeld van een gezonde nagel waar geen schade is ontstaan door lijm

Geef je nagels na het verwijderen ook een dag of twee de tijd om even op adem te komen. Zorg goed voor ze.

Da manier waarop je nagels zijn gezet maakt het verschil

Als je je best doet om te zoeken naar ‘ nails gone wrong’ dan vind je natuurlijk altijd mensen die er toch problemen mee hebben gehad.

Deze problemen worden echter niet veroorzaakt door de nagels te dragen. Het probleem zit hem dan in het zetten. De styliste is er te onvoorzichtig mee, of beschadigd per ongeluk je huid. Wanneer hier dan vijlsel in de wond terecht komt kan je langzaam een infectie krijgen.

Acrylnagels zelf zorgen niet voor infecties en zijn volkomen veilig om te dragen

Doen acrylnagels pijn tijdens dragen, hoe voelen ze aan?

zilver gelakte nagels boven een bed van bloemen

Het dragen van nagels is pijnloos, en als je dit laat doen bij een professional ( die weet wat ie doet ) is het niets anders dan een ontspannen ervaring.

Wat je wel kan ervaren is een vreemd gevoel. Er zit namelijk meer gewicht aan het uiteinde van je vingers en dat voel je, vooral aan het begin, duidelijk zitten. Je went wel snel aan dit nieuwe gevoel, dus duurt de ervaring niet lang.

Welke ongemakken kan je verwachten bij het dragen

vrouwenhand met acrylnagels die een muntje probeert te pakken

De ongemakken waar ik je alvast op voorbereid zijn niet bedoeld om je te ontmoedigen, maar wel belangrijk om je mee te geven.

Het kan even wennen zijn, je vingers zijn immers langer dan voorheen, en dit ga je hoe dan ook merken tijdens alle dagelijkse dingen die je doet:

 • je sleutels uit je tas halen
 • je telefoon bedienen
 • de deur opendoen
 • een pot of verpakking openen
 • krabben als je jeuk hebt
 • je pinpas uit je portemonnee halen
 • kleingeld of pasjes van een tafel zien te krijgen
 • je kleren aan of uit doen
 • ritsjes (aargh!)
 • make-up aanbrengen

 

Alle handelingen die je vanuit nature doet hebben nu een nieuwe ‘feel’, en daar leer je vanzelf rekening mee te houden. De lijst met dagelijkse handelingen,  die je opnieuw moet leren, blijft maar groeien.

Wat doe je met uitgroei, opvullen of helemaal vernieuwen

acrylnagel met uitgroei opgevuld met glitters

Je nagels groeien natuurlijk gewoon door, en dit ga je na een week of twee zeker zien. Het is met acrylnagels niet ongewoon dat je elke 2 tot 3 weken een touch-up nodig hebt.

Je kan natuurlijk ook van de uitgroei gebruikmaken om er een extra leuke tint op aan te brengen, zoals in het voorbeeld hierboven.

Een nagelstyliste weet precies hoe ze een natuurlijke overgang kan aanbrengen tussen je kunstwerk en nagelriem. Ik zou hier dan ook niet op besparen, vooral niet als je ze met trots wilt blijven dragen.

Uitsluitend voor vrouwen? of kunnen mannen ze ook dragen.

man uit focus in achtergrond met zichtbare nagels in het zwart op de voorgrond

Acrylnagels zijn niet meer geschikt voor vrouwen dan voor mannen. Ook zit er geen verschil aan de voordelen of nadelen bij mannen of vrouwen.

Dus als je vent met je mee wilt, en laat samen een setje zetten, is dat geen probleem. Ik wens je veel success hem over te halen :)

Zijn acrylnagels ook te gebruiken op je tenen?

Acrylnagels zijn niet alleen voor je vingers. Vooral in de zomer wanneer je open schoenen of slippers kunt dragen is het geen probleem je tenen te versieren met de leukste designs.

Bedenk wel dat je geen lange nagels laat zetten op je tenen. Tenzij je ook graag een paar schoenmaten meer wilt dragen. Gebruik je teentjes voor accenten maar pas op met grote designs en gekke ontwerpen. Je moet er namelijk nog wel op kunnen lopen :)

Hier heb je een paar leuke voorbeelden hoe vrolijk en schattig je teentjes er bij kunnen lopen

 

design op teennagels met een zomers thema
design op teennagels met een zomers thema
zilver met wit en steentjes design op tenen
zilver met wit en steentjes design op tenen
teennagel design met panterprint en geel zwarte kleur
teennagel design met panterprint en geel zwarte kleur

Acrylnagels voorbeelden, een canvas voor vingerkunst

Glimmende nagels met glitters en lengte in de mooiste roze kleuren

Dat acrylnagels een compleet nieuwe wereld aan mogelijkheden biedt is wel duidelijk. Van korte strakke nagels, tot klauwen waar je bang van wordt. Werkelijk alles is mogelijk in de wereld van kunstnagels.

Het is dus ook helemaal aan jezelf wat je je aan laat meten. En of het handig is in je werk…

bloemen als versiering op lange acrylnagels in alle kleuren

Je hebt kunnen lezen welke uitdagingen je kan tegenkomen als je lange nagels hebt. Maar ls jij trots bent op het ontwerp dan knok jij je vast wel door te obstakels heen. Je went er trouwens wel snel aan, je zult wel moeten :)

Om je op ideeën te brengen hebben we nog wat onderwerpen om over na te denken. Welke lengte is handig, welke kleuren zijn mogelijk, en welke vorm wil je. We geven je wat uitleg en voorbeelden om inspiratie op te doen.

Natuurlijke look en feel, of extravagant kunstwerk

natuurlijke look en feel - voorbeeld van subtiele strakke acrylnagels

Hoe ver je wilt gaan ligt helemaal aan wat jij wilt. Ga je voor looks en opvallen, dan kan je echte 3d kunstwerken laten zetten.

Wil je strakke natuurlijke nagels, dan beperkt dit je ook minder in je dagelijks leven.

Wat je ook kiest, jij bent degene die bepaalt wat je mooi vindt toch? Het ene design is gewoon geschikter voor alledaags, en het ander draag je naar de clubs en feestjes.

Aan welke lengte moet ik denken

verschillende lengtes van acrylnagels die mogelijk zijn

Welke lengte je kiest is afhankelijk van wat je ervaren wilt. Begin niet direct met lengtes meer dan 1 of 2 cm als je dit niet gewend bent. Zo kan je wennen aan het gevoel en leren om te gaan met lengte.

Houdt ook rekening met het werk dat je overdag doet, en dat de lengte van je nagels hier geen al te grote invloed op hebben. Gebruik je je vingertoppen veel, maak je nagels dan niet te lang.

Er zijn altijd nieuwe uitdagingen die je moet overwinnen wanneer je voorzien bent van een nieuwe manicure.

Welke kleuren zijn er mogelijk

Alle mogelijke kleuren zijn mogelijk als het om het lakken van je nagels gaat. Ook technieken en kleuren zoals parelmoer en metallic zijn geen uitzondering.

als jij het verzinnen kan, kan het ook op je nagels. Kies dus lekker voor kleuren die bij je persoonlijkheid passen.

Je bent vrij om kleuren te kiezen die passen bij het evenement waar je naartoe gaat. Ook het gevoel dat je wilt uitstralen kan je aan laten brengen op je nagels.

Kleur is een persoonlijke keus, en elke combinatie is mogelijk.

Voor meer dan 50 andere voorbeelden kan je op deze pagina(externe site)  even lekker scrollen.

Welke vormen van nagel zijn mogelijk (voorbeelden van nagelvormen)

14 verschillende vormen acrylnagels ( illustratie)

Er zijn verschillende stijlen en verschillende vormen die je aan kan brengen. Wat voor jou de voorkeur heeft hangt helemaal af van wat jij mooit vindt. In sommige gevallen kan de styliste je helpen te adviseren wat bij jouw handen en vingers past. Om je een idee te geven welke vormen mogelijk zijn hebben we hier de meest voorkomende neergezet.

Almond of amandelvorm

almond vorm acrylnagels met zacht rose natuurlijke kleur
almond vorm met zacht rose natuurlijke kleur

De amandelvorm is gemaakt naar de vorm van een amandel noot. Dit is een hele chique vorm die geschikt is in vrijwel alle situaties. Heeft een natuurlijke look en feel, en is niet lang. Deze vorm is geschikt voor nagels die net iets langer zijn dan je vinger. staat heel vrouwelijk en is perfect om te experimenteren met kleuren.

Rond

acrylnagels rond, licht paars gelakt

Ronde vormen volgen de contouren van je eigen natuurlijke nagel. De nagel wordt gevormd en gevijld als boog van een perfecte cirkel

Ovaal

blauwe ronde acrylnagels met blauwe lak

Het ovaal lijkt wat op de amandelvorm maar is minder puntig. Het volgt veel mooier de natuurlijke vorm van je eigen nagel. Erg geschikt om je nagel te verlengen. Het maakt een breed nagelbed optisch smaller.

Stiletto

acrylnagels stiletto- felle kleuren en gewaagde designs in alle kleuren

Lang, puntig en dramatisch. Stiletto is de vorm wat richting de extravagante kant gaat. De meest fantastische creaties zijn mogelijk door het oppervlak wat je kan vullen met designs en vormen.

Afgerond vierkant

nagelvorm afgerond vierkant of squoval met donkerpaarse acrylnagellak

Net geen vierkante vorm, en met ronde hoeken. Staat erg leuk als je graag een subtiel ruitje draagt.

Vierkant

vierkante acrylnagels voorbeeld in roze en zwarte glanzende kleuren

Het vierkant is wat puntiger op de hoeken en word in 90 graden gevijld. Het staat robuust en minder elegant. Het is echt een no nonsense stijl om te dragen. Geschikt voor een smal nagelbed en slanke vingers.

Welke versieringen en designs kan je aanbrengen

The sky is the limit als het gaat om wat je met je nagels kunt doen. Acrylnagel designs zijn eindeloos en je kan je fantasie de vrije loop laten. Glitters, vormen, 3d designs, sieraden en kunstwerken, alles is mogelijk. Dus echt advies is hier niet op zijn plaats, wel een paar fantastische voorbeelden

glitter

nageldesigns- schitterende zilveren glitters op acrylnagels
schitterende zilveren glitters op nagels

Sieraden zoals ringen en knoppen

nageldesigns - juwelen en kettinkjes verwerkt in acrylnagels
juwelen en kettinkjes verwerkt in nagels

Steentjes

nageldesigns - stenen diamantjes en glitter (acrylnagels)
stenen diamantjes en glitter

Uv en blacklight lak

nageldesign voor UV en blacklight op acrylnagels
UV en blacklight

Vormen en 3d designs

Dit zijn de vormen waar acrylnagels echt om bekend staan. De meest extravagante designs en eigenwijze manier van versieren. We geven een paar top voorbeelden om inspiratie op te doen

under the sea nageldesign op acrylnagels met een onderwater thema inclusief schelpen en bloemen
under the sea – onderwater thema. Inclusief schelpen en bloemen.

 

drakenvleugel nageldesign op acrylnagels
Dragenvleugel design, inclusief knallende kleuren en gouden accenten

Voor meer inspiratie en mogelijkheden vindt je hier nog eens meer dan 51 ideeen. Natuurlijk is google ook je vriend door te zoeken op “3d acrylic nail designs

Welke motieven zijn gebruikelijk en zijn hier namen voor

Er zijn voor bepaalde kleuren en kleurverlopen vaste namen. Dit maakt het makkelijker om aan je styliste uit te leggen wat je wilt. Ook het zoeken naar voorbeelden online wordt eenvoudiger als je weet wat de naam voor een specifieke kleurstelling is.

Om je te helpen hebben we populaire namen voor je neergezet met voorbeelden hoe deze er uit zien

Babyboom

nagelkleuring - babyboom voorbeeld van roze naar wit op acrylnagels
babyboom voorbeeld van roze naar wit

Een heerlijke naturel uitstraling en strakke look. Babyboom is het verloop van een zacht roze kleur naar witte tips ( ook wel ombre genoemd). Bij voorkeur op een amandelvorm aangebracht voor een natuurlijke look.

Ombre

ombre kleurverloop op acrylnagels van 1 kleur naar een andere
ombre kleurverloop van 1 kleur naar een andere

Ombre is de benaming voor kleuring van 1 kleur naar een andere kleur. En dit kan natuurlijk beide kanten op. Wil je een natuurlijke look? begin dan met een een knalkleur aan de tips en huidskleur aan de nagelriem kant. Ook wel ombre genoemd ( als je inspiratie zoekt kijk hier)

Er zijn nog veel meer mogleijkheden waarvan we zo snel de benamingen niet kunnen vinden. Heb jij een lijstje gevonden? deel het dan met ons :) (in de reacties!!)

Aanbrengen van Acrylnagels, zelf zetten of laten doen?

Het aanbrengen van acrylnagels kan je op twee manieren doen. Zelf aanbrengen of aan laten brengen door een nagelstudio of styliste.

We gaan er eerst van uit dat je zelf nagels wilt gaan zetten, en vertellen je in het kort hoe dit in zijn werk gaat.

Wat heb je er voor nodig om ze zelf te zetten

Het aanbrengen van acrylnagels heeft een beetje voorbereiding nodig. Een schone werkplek bijvoorbeeld, en natuurlijk een nagelset om mee te starten. Een leuke acrylnagel startersset kost rond de 50 á 60 euro. Leuke acrylnagelsets vind je bijvoorbeeld hier.

Een set om mee te kunnen beginnen (poeder en vloeistof ) is minimaal, en wat basisregels en handigheden om jezelf aan te leren. die vind je mogelijk het best in onderstaande video:

 

Acrylnagels laten zetten

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het laten zetten

De gemiddelde kosten voor het zetten van nagels zijn ongeveer 50 euro. Afhankelijk van het patroon dat je wilt kan het wat duurder uitvallen.

Waarom goedkope acrylnagels goed of slecht zijn

Het acryl zelf, poeder en vloeistof, zijn niet erg verschillend qua prijs. Waar je wel mee op moet passen zijn de kosten bij een styliste.

Kies niet voor de goedkoopste, of de vriendin die dit graag wil proberen. Omdat de kans op luchtbellen in de nagel groot zijn, moet je dit laten doen door een professional. De risico’s voor schimmel zijn te groot om dit ‘eventjes te proberen’.

Tenzij je voorbereid bent om ze zelf binnen enkele dagen er weer af te halen, raad ik echt af om dit ‘goedkoop’ te doen.

Bij een ander leren zetten

Je kan bij een ander nagels zetten, als je dit bij jezelf succesvol kan doen. Elke keer weer. Zorg er ook voor dat je hier foto’s van hebt, om te laten zien aan een eventuele client.

Mooie en goed gezette voorbeelden maakt het makkelijker iemand bereid te vinden ze door jou te laten zetten.

Cursussen, workshops en boeken

Opleidingen om te volgen zijn nagelstyliste. In deze opleidingen leer je alles over de technieken, en waar je op moet letten als je hiermee begint.

Wil je geen opleiding volgen oefen dan in je eigen tijd, op nepnagels of plastic vormen die je om je vinger kan doen.

Het goed zetten van nagels bij jezelf is wel wat anders dan dit bij een ander te doen. Je voelt namelijk je eigen nagel niet, waardoor je dit op het oog moet doen.

Verwijderen van Acrylnagels

Acrylnagels verwijderen is niet anders dan het verwijderen van een gel manicure.

Het verwijderen gebeurt het meest effectief door de nagels in aceton te laten weken, tot het acryl zacht genoeg is om voorzichtig eraf te trekken.

Verwijderen van acrylnagels is bij voorkeur een klus die je het best door een professional kan laten doen. Een professional weet hoe hij of zij rekening kan houden met je nagelbed, en deze zo niet te beschadigen tijdens het verwijderen.

Waarom je acrylnagels niet wilt laten uitgroeien

Als acrylnagels beginnen uit te groeien na 4 weken, dan komt het stevigste punt van de nagel aan het uiteinde te zitten. Je kan hem wel opvullen, maar weghalen en opnieuw plaatsen is beter. Het kan ook zeer gaan doen als het middelpunt te ver op het eind van je nagel zit.

Helemaal er af laten groeien is ook geen goed idee. Dit duurt te lang, en je krijgt hier een kloof tussen je nagelriem en het acryl wat er niet uitziet. Beter verwijderen je hem helemaal, of ga je naar een styliste om dit voor je te doen.

Acrylnagels zelf er af halen

De nagels zelf verwijderen is niet een ingewikkelde klus, maar je moet wel voorzichtig zijn. Zoals hierboven genoemd laat je ze weken in een nagellak remover of aceton, en test je tussendoor of je voelt dat het acryl zachter wordt.

Verwijderen met aceton

Aceton is het middel dat je bij voorkeur gebruikt. Aceton vindt je terug in normale nagellakremover en werkt het meest effectief.

Ook hier geldt dat weken nodig is. Door aceton te gebruiken is de tijd die je nodig hebt om ze los te weken korter.

 • Giet wat nagellak remover of aceton in een kom, en houdt je nagels er in. (pas op met eventuele wondjes aan je vinger, want dat kan flink prikken)
 • beweeg tijdens het weken af en toe je nagels naar de kom toe, om te voelen of ze al losser komen te zitten.
 • Het kan geen kwaad, om de 5 of 10 minuten even te testen of je al wat ruimte tussen je eigen nagel en het acryl ontstaat.

Nagels er af halen zonder aceton

Als je geen aceton wilt of kunt gebruiken, kan je gebruikmaken van aceton vrije nagellak remover.
Om dit zo goed mogelijk te doen begin je met het afknippen van de nagel, zo kort mogelijk. zet nu voorzichtig de punt van een pincet tussen de randen van je nagel en probeer zo een klein beetje ruimte te maken.

giet aceton vrije nagellakremover in een kom, en laat je nagels hier 30-40 minuten in weken (tijd voor Netflix dus).

Tijdens het weken kan je met je nagels spelen om te voelen of deze al wat losser komen te zitten.

Zodra ze los zitten kan je voorzichtig met behulp van een pincet proberen de nagel los te maken.

Is het verstandig dit met gereedschap te doen zoals een freesje of vijl

Als je haast hebt probeer je vaak van alles om zo snel mogelijk tot je doel te komen. En natuurlijk gaat vijlen snel, vooral als je hier apparatuur voor gebruikt.

Wat je niet wilt is dat je tijdens het werk je eigen nagel beschadigt. ook wil je voorkomen dat er wondjes ontstaan.

Acryl blijft het mooist zitten, en komt het best los door hier de tijd voor te nemen.

Twijfel je er over, of wil je graag meemaken wat de meest affectieve manier is, stap dan naar een professional, en laat de nagels daar verwijderen.

laten verwijderen door een professional

Nagels laten verwijderen door een professional heeft echt de voorkeur. Natuurlijk is dit niet gratis. Het is het niet waard om je nagel te beschadigen door zelf aan de slag te gaan met middelen, een troep te maken en de kans op beschadiging aan je eigen nagel te lopen

De beste manier om ze te verwijderen

De beste manieren om nagels te verwijderen zijn dus: A. weken in aceton of B. laten doen door een nagelstyliste of professional.

 

Acrylnagels kopen

Winkelketens die pakketten of sets verkopen

kruidvat

Veelgestelde vragen over acrylnagels

Wat is een geschikte leeftijd

Moet je rekening houden met allergieen

Zijn acrylnagels geschikt voor nagelbijters of juist tegen nagelbijten

Als je een nagelbijter bent kunnen kunstnagels er voor zorgen dat je niet meer met je tanden aan je nagels komt. Goed idee dus. Niet alleen komen ze er mooi uit te zien, het acryl valt niet doorheen te bijten.

Als je goed je best doet bijt je overal wel doorheen.

Kunnen acrynagels er af vallen en waardoor kan dit gebeuren

Als je nagels er af vallen heeft dit altijd een onderliggende oorzaak. Door schimmel onder het acryl kan er condens verzamelen. Als dit blijft zitten begint het tussen je nagel en acryl te weken.

De enige reden waarom je nagels loslaten, is door het weken in aceton.

Zijn acrylnagels haram of niet, en waarom?

Acrylnagels zijn niet haram om te dragen, net als gel of plaknagels . In de Islam is het echter wel zo dat tijdens het gebed en de Woedoe, de huid niet bedekt mag zijn. Ook de nagels niet.

Het is in dit geval handiger om nagels te dragen die eenvoudiger te verwijderen zijn.

Meer uitleg hierover is onder andere hier te vinden

Kan ik oude nagels beter opvullen of vervangen met een nieuwe set

Als je goed voor je nagels zorgt dan laat je ze elke 2 tot 3 weken opvullen. Je hele set zou gemiddeld 6 tot 8 weken mee moeten gaan.

Tegen deze tijd is er al weer aardig wat uitgroei, wat nadelig is voor de hecting van je nagels.

Rekening houden met schimmel of kalknagels

Acrylnagels dragen raden we niet aan bij schimmel of kalknagels. Het kan ruimtes onder de nepnagel veroorzaken wat kan gaan broeien. Dit geeft de ruimte aan bacterien om zich te vormen met alle gevolgen van dien.

Het is verstandiger om de klachten die je hebt door een professional te laten behandelen, zodat je een mooie set stevig dragen kan op gezonde gladde nagels. Ze zullen dan ook beter zitten en heb je er langer plezier van.

Gebruik altijd een nieuwe vijl

Wat wel belangrijk is is dat je bij het vijlen van je nagels altijd een nieuwe vijl gebruikt. Je hebt kans op herbesmetting wanneer je dit niet doet. Als je sneller van je klachten af wilt komen is de balangrijkste tip om niet dezelfde vijl dagelijks te gebruiken ( lees ook de tips hier voor het ontsmetten van je materialen).

Eventueel kan je je bestaande vijl ook ontsmetten, door deze schoon te maken in een kom met alcohol.

2 thoughts on “Acrylnagels, de gids die je alles leert voor je ze koopt of laat zetten”

  1. Dag Petra,

   De bloemetjes die je daar ziet worden gevormd met het acryl zelf. Door dit dikker aan te brengen en te vormen op de nagel. Het is ook mogelijk de bloemtjes eerst te vormen, en deze later aan te brengen op je nagel. Ik heb nog niet kunnen vinden dat je deze kant en klaar kunt kopen.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *