2 kinderen met thermo handschoenen aan kleurig

De fijnste thermo handschoenen voor je kind

Goede thermo handschoenen voor je kind vinden gaan we makkelijker maken met deze voorbeelden

Om de beste thermo handschoenen voor je kind te vinden zijn er een paar dingen waar we op letten, en deze staan helder uitgelegd per onderdeel

Na het lezen van deze tips, weet jij precies welke handschoenen voor jouw kind geschikt zijn en waar je deze kan kopen

Lees snel verder

Wat zijn de beste thermo handschoenen voor je kind

GORE-TEX handschoenen watervast en de beste voor kinderen

De beste thermo handschoenen voor een kind zijn GORE-TEX thermo handschoenen . Watervast, ademend, stevig én warm aan de handen. Door de leren afwerking gecombineerd met stevig materiaal heb je handschoenen te pakken die niet zomaar stuk gaan. GORE-TEX handschoenen zijn ook geschikt voor wintersporten en houden de handen warm op de fiets.

Keepwarm 500 handschoenen

Thermo handschoenen kind en sport in blauw zwart met antislip

De keepwarm 500 handschoenen hebben veel voordelen die je mag verwachten van een goede handschoen en tegen een hele schappelijke prijs. Ze zijn warm, vochtwerend, en het grijpoppervlak is voorzien van een antislip coating. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar tot circa 14 jaar oud en kosten bij deze webshop ongeveer 6.99. Deze handschoenen zijn door hun dunne materiaal niet erg geschikt voor op de fiets.

Barts nylon mitts thermo wanten

Blauwe thermo handschoenen voor kinderen van merk barts

Gemaakt van waterafstotend materiaal zijn deze thermo handschoenen voor kinderen erg geschikt. Warme vingers omdat deze kort naast elkaar in de want zitten. Waterafstotend dus lekker droog in de sneeuw spelen, en ook geschikt voor het skiën of sleeën. Deze en andere modellen zijn hier te koop vanaf circa € 22.95

Barts Denim thermowanten voor kinderen

Denim kinderhandschoenen met thermo isolatie en waterafstotend

Superstoer voor de kleintjes zijn deze thermo handschoenen gemaakt van spijkerstof. Stevig, duurzaam en lekker warm. En zijn hier met een prijs van € 19.95 eigenlijk niet te missen om de handen van je kind warm te houden.

thermo handschoenen voor een kind met een koord

Een thermo handschoen voor kinderen met een koord zorgt er voor dat ze niet verloren raken. Voor de kleinsten of kinderen die de neiging hebben hun handschoenen te verliezen is dat een uitkomst. Het koord loopt door de jas heen, achter de rug langs waardoor de handschoenen blijven bungelen aan de armen.

Thermo handschoenen voor kinderen met een koord er aan zijn niet snel verkrijgbaar, gewone handshoenen wel. Voor kleine kinderen is thermo ook niet direct nodig omdat er niet veel (rij) wind op de handschoenen komt te staan.

twee zwarte kinderwanten met bont en roze koord

Lekker dik materiaal, zoals deze handschoenen van Quapi met bont houden de handjes lekker warm.

Thermo handschoenen voor kinderen moeten niet te strak zitten

Belangrijk bij handschoenen is dat ze niet te strak komen te zitten. Strakke handschoenen werken de bloedsomloop tegen en zorgen er voor dat je vingers juist minder makkelijk warm blijven. Dus haal ze net groot genoeg, en met ruimte om in te groeien. Gelukkig groeien kinderhanden niet heel snel, dus kan je lang doen met eenzelfde paar.

Kies voordat je koopt of je wanten wilt of handschoenen voor je kind.

het verschil tussen wanten of handschoenen voor kinderen

Het grootste verschil tussen wanten of handschoenen zijn het aantal vingers dat zijn eigen ‘pockets’  hebben. Wanten zijn bijvoorbeeld geschikt voor het skiën en vasthouden van de stokken. Handschoenen maken het makkelijker dingen te bedienen op bijvoorbeeld de fiets of iets kleins op te pakken.

anten hebben een ‘duim pocket’ en een grote voor de rest van de vingers. Dit maakt het makkelijk aan te trekken, en biedt de vingers meer warmte omdat ze naast elkaar blijven zitten.

Handschoenen hebben voor elke vinger een aparte pocket, en zorgt voor meer vrijheid als je iets op wilt pakken, of iets wilt bedienen.

Kan ik ski-handschoenen gebruiken voor een kind

Ski-handschoenen voor kinderen zijn uitermate geschikt omdat deze zijn gemaakt om goed te kunnen ademen. Tijdens het skieen wordt je lichaam warm en is het belangrijk dat je handen kunnen ademen. als ze niet ademen worden de handschoenen van binnen naar buiten vochtig en zorgt voor vervelende kou waar je niet snel afkomt.

Zijn thermo handschoenen voor een kind ook waterdicht

Thermo handschoenen die ook waterdicht zijn, zijn vaak van andere materialen gemaakt of bewerkt. Vocht heeft geen kans meer in het materiaal te trekken als het waterafstotend is. Materiaal dat gemaakt wordt om waterafstotend te zijn wordt veel gebruikt in handschoenen en kleding van GORE-TEX.

Vooral na de sneeuwval en wanneer kinderen in de sneeuw spelen is dit een goede keus, omdat de sneeuw door de warmte smelt en niet in de handschoenen trekt.

Een goede waterdichte handschoen is afgewerkt met een elastische band, of een touwtje waardoor ze goed blijven zitten tijden het spelen

Hoe je de maat van thermo handschoenen voor kinderen bepaalt

De maat van handschoenen wordt vaak in inches aangegeven, wat het lastig kan maken te bepalen welke je hiervoor nodig hebt. De meeste centimeters die men in huis heeft hebben gelukkig beide maten, centimeters en inches, vermeldt staan.

De algemene maattabel voor kinderhandschoenen ziet er als volgt uit:

ConfectiemaatMaat in InchesMaat in Centimeters
XXS112
XS213
XS314
S3.514.5
S415
M4.515.5
M516
L5.516.5
L617
XL618
XL719

En een voorbeeld van de maattabel van BARTS vind je hier:

BARTS maattabel voor kinderhandschoenen van 0 tot 12 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *