Beste stof tegen warmte - title

Beste stof tegen warmte, Wat je bij warm weer het beste kan dragen

Met hittegolven om de hoek, stijgende temperaturen en mussen die van het dak vallen is het een goed idee uit te zoeken wat de beste stof tegen warmte is.

De beste stof om te dragen tegen de warmte is katoen. Het neemt goed vocht op, ademt goed om snel te drogen en plakt bij warmte niet tegen je huid.

De 4 beste stoffen tegen de warmte

1. Katoen

Katoen tegen warmte

Katoen is een van de beste stoffen tegen de warmte. Het is niet alleen spotgoedkoop en in grote aantallen op voorraad, het is ook fantastisch tegen de warmte.

Katoen is zacht, weegt niet veel, absorbeert vocht fantastisch en ademt goed zodat de warmte je lichaam snel weet te verlaten. Katoen is beschikbaar in talloze stijlen en kleuren. Je kan altijd iets vinden die bij jouw stijl of situatie past. Katoen kan makkelijk kreukelen, dus zorg er voor dat je een mix koopt met bijvoorbeeld polyester er in verwerkt om strijken te voorkomen.

Katoen heeft ook nadelen. Als je veel zweet kan katoen zwaar worden door het opnemen van al het vocht. Natte plekken zijn snel zichtbaar bij het zweten onder de oksels of rug en nek.

Shop nu naar leuke outfits en shirts van katoen

2. Linnen

Linnen is de volgende beste keus tegen de warmte. Het is een goed ademende stof, erg licht om te dragen en is losjes geweven om nog beter ademend te werken. Het absorbeert vocht goed en droogt snel. Linnen houdt je op die manier koel en droog. Linnen kan een beetje stijfjes aanvoelen, maar dat betekent ook dat het niet aan je lichaam blijft plakken. Linnen kan ook kreukelen, maar dat wordt bij deze stof vaak gezien als een bijkomende stijl van de stof.

Veel beddengoed is ook gemaakt van linnen wat er voor zorgt dat het strijden tegen de warmte niet stopt bij je kleding. Vooral wanneer de temperaturen in huis beginnen op te lopen is linnen stof een goede tweede tegen de warmte

Hier vindt je een ruim assortiment linnen

3. Viscose

viscose tegen warmte

Viscose, net als modal en andere van houtpulp gemaakte stoffen zijn goede natuurlijke warmte strijders. Viscose is uitgevonden als alternatief op zijde (wat ook een goede is te dragen bij warm weer). Deze stof heeft fijne dunne vezels die beter ademen dan de meeste andere stoffen. Ze zijn light qua gewicht om te dragen en plakken niet snel aan je huid bij warm weer. Omdat het zo comfortabel en koel is om te dragen, is viscose vooral goed voor sportkleding en zomerjurken.

Klik hier voor de koelste kleding van viscose

4. Spijkerstof, denim of chambray

spijkerstof denim tegen warmte

Spijkerstof, jeans en denim worden gemaakt van strak geweven katoen. Dus het ademt goed, en neemt zweet net zo goed op als katoen. Omdat het strak geweven is kan het ook meer vocht opnemen dan een losser geweven stof. Het maakt spijkerstof ook een stuk zwaarder om te dragen, omdat er meer vezels in verwerkt zitten.

Chambray is een soort imitatie spijkerstof. Het heeft alle voordelen van spijkerstof maar weegt een stuk minder.

Klik hier om te shoppen op spijkerstof en denim

 

Stof om te vermijden bij warmte

De beste stoffen hebben we voor je behandeld, nu is het tijd om je te vertellen welke stof je absoluut moet mijden bij warm weer.

Polyester

Ondanks dat polyester goed is tegen vlekken en een stevige stof is, is het ook een nachtmerrie op een warme zomerdag. Geweven of gebreid polyester zijn waterafstotend. Dit betekent dat ze nauwelijks tot geen vocht opnemen. Je sluit jezelf eigenlijk op in een zak gevuld met zweet de hele dag.

Wissel je huidige polyester outfit om voor katoen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *