Verschillende voorbeelden van het dragen van een corrigerend hemd voor mannen

Corrigerend ondergoed voor de buik van heren

Het aanbod voor corrigerend ondergoed voor heren die het buikgebied goed ondersteunen is helaas nog altijd minimaal.

Voor het beste effect tegen een buikje bij mannen wordt een buikband aangeraden. De hemden bieden simpelweg niet genoeg steun als de buik echt naar buiten staat. een buikband kan dit effect het best tegenwerken.

Wil je de buik echt platter laten lijken neem dan dit artikel door om de juiste keus te kunnen maken.

Lees hieronder de verschillen, voordelen en aandachtspunten voor mannen

Corrigerend ondergoed voor de buik bij heren

Om de buik van onze heren in toom te houden moeten we eigenlijk kijken naar meer dan alleen corrigerend ondergoed of shapewear. Aangezien er niet veel op de markt is wat specifiek, of alleen, voor de buik van mannen een corrigerend effect heeft.

Soms kan het zelfs handig zijn te kijken naar het aanbod voor vrouwen, en hier iets bestellen wat voor je werken kan. Neem dan wel een grotere maat omdat deze anders te klein uit kunnen vallen.

Er zijn een paar dingen waar je per type ondergoed als man rekening moet houden. Laten we die eens doornemen.

Waar moeten mannen op letten bij het bestellen van ondergoed voor een platte buik

Bij het winkelen naar ondergoed voor de buik voor heren is het belangrijk dat de beoordelingen even doorgenomen worden. In de beoordelingen vindt je namelijk ervaringen van andere klanten. Soms valt een maat anders dan aangegeven, het product is misschien kwetsbaar of andere heeft andere voordelen dan alleen de vorm.

Wees ook niet bang om een product zonder beoordelingen te bestellen en te testen. Valt het tegen, stuur je het terug en vul je de beoordelingen zelf aan. Zo help je jezelf kijken wat bij je past, en help je anderen een goede keus te maken.

Hemden met buikcorrectie

We hebben een corrigerend herenhemd al eens behandeld in ons artikel ‘Corrigerend ondergoed voor mannen‘. Nu volgen verschillende hemden die geschikt zijn voor de buik van mannen.

ForDig Slim shaper voor buik en torso

Voorbeeld van een corrigerend wit hemd voor de buik bij heren
Bekijk prijzen voor corrigerende hemden van Fordig

De meningen over dit type hemd zijn wat verdeeld. Zo zijn er mensen die hem fijn vinden, maar de afbeeldingen die online te vinden zijn laten wel een heel mooi voor/na resultaat zien. In veel gevallen blijkt dit niet helemaal juist. Heb je een klein buikje, dan is een hemd zoals deze geschikt.

LTX Corrigerend hemd voor buik en rug

Corrigerend hemd van LTX wat ook de rug en houding corrigeert

Het corrigerend hemd van LTX zit strak om het lichaam, en is op veel plekken niet erg elastisch. Het is een hemd wat bij je lichaam moet passen, dus wees niet bang om goed aan te voelen of dit hemd goed zit.

Dit hemd biedt niet alleen steun aan de buik, maar ook aan de rug. Eventuele huid die onwenselijk langs normale hemden kan puilen wordt met dit hemd in toom gehouden.

Bekijk hier de prijzen voor hemden van LTX

O’daddy corrigerend hemd voor buik en rug

O daddy corrigerend hemd voor rug en buik van heren

Een O’daddy corrigerend hemd is verstevigd met gebieden voor de rug en de buik zone. Geschikt voor onder vrijwel alle soorten shirts en blouses en vrijwel onzichtbaar te dragen onder de kleding.

Deze hemden van o’daddy zijn de goedkoopste onder de hier genoemde hemden (vanaf ca. €14.95). Aangezien het materiaal niet veel anders lijkt dan de andere hemden, is het verstandig hier voorzichtig mee om te gaan bij het aan en uittrekken. Pas ze eerst goed en bestel er desnoods een extra in een grotere of kleinere maat.

Prijzen voor de hemden van o’daddy 

 

Voor heren met een wat duidelijker zichtbare buik wordt aangeraden om steviger corrigerend ondergoed te dragen zoals bijvoorbeeld een buikband.

Corrigerende Buikband

Voorbeeld van een medium corrigerende buikband voor heren

De meest heftige correctie bereiken heren door het dragen van een stevige buikband. Een buikband biedt namelijk voldoende ondersteuning rondom de buik, en is verstelbaar. Dit zorgt er voor dat een maat al snel geschikt is voor meerdere soorten mannen lichamen.

Een buikband is zowel bedoelt voor correctie als voor versteviging. Door de versteviging houdt het je buik en toom en zorgt dus ook voor een corrigerende werking. Win win dus.

Buikbanden voor mannen online vinden

Voor mannen geldt ook dat het zoeken op ‘corrigerende buikband’ vaak alleen voor zwangerschap resultaten biedt. In dat geval is het handig te zoeken naar ‘fitness buikband’ waarbij voor mannen de keuze veel ruimer is. Vaak worden de fitness buikbanden geadverteerd als sauna band of afslank gordel, dus kunnen deze een stuk warmer zijn.

Mocht het je als man niet zoveel uitmaken waar het voor bedoelt zou moeten zijn, dan kan je ook een goede zwangerschapsband kopen. Wat doet de naam er immers toe als jij je er goed in voelt? Je draagt het uiteindelijk onder je kleding, uit het zicht. In dit geval vindt je hier de beste band om te kopen.

Voordelen

 • Stevig materiaal
 • Verstelbaar
 • Duidelijke verstevigende werking
 • Verstevigd ook de onderrug
 • Geschikt voor zowel dames als heren
 • in verschillende breedtes beschikbaar

Nadelen

 • Door de stevigheid alleen onzichtbaar te dragen onder dikkere kleding
 • Kan bij bewegen zorgen voor ongemak omdat het je bewegingsvrijheid tegenwerkt

Bekijk hier prijzen voor buikbanden voor heren

Compressie shirts als corrigerend ondergoed gebruiken

Voorbeeld van een grijs compressie shirt

Waar heren ook naar kunnen kijken zijn compressie shirts (bedoeld voor het sporten), of buikbanden van een dunner materiaal. Compressie shirts zijn bedoeld om een optimale bloedsomloop te behouden tijdens het sporten. En om dit te doen zijn deze shirts voorgevormd. Het voordeel hiervan is dat het tegelijkertijd een corrigerende werking op het lichaam heeft.

Compressie shirts zijn gemaakt van elastisch materiaal, en missen hierdoor de extra versteviging op je lichaam die soms gewenst is. Over het algemeen is het dragen van een stevig shirt onder de kleding al direct een duidelijke verbetering van het silhouet van je lichaam.

Voordelen van compressie shirts als corrigerend ondergoed

 • Superlicht en vrijwel onzichtbaar onder kleding
 • Zeer ademend wat tijdens sport of inspanning  belangrijk is
 • Drogen hierdoor snel
 • Absorberen zweet goed en zorgen voor een natuurlijke verdamping

Nadelen van compressie shirts

 • Compressie shirts zijn niet verstevigd
 • Het voelt soms meer aan als een dik hemd dan echt corrigerend ondergoed
 • Er is niet een duidelijke corrigerende functie in de stof aanwezig

Compressie shirts zijn vaak wel wat duurder dan een hemd, maar ze kunnen dan ook tegen een stootje. Niet meer bang te zijn het materiaal te beschadigen tijdens aan of uittrekken, en ook na meerdere wasbeurten behoudt het zijn functie.

Bekijk prijzen voor Compressie shirts hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *