Corrigerend ondergoed en zwanger

Corrigerend ondergoed en zwanger zijn, een goede combinatie

Corrigerend ondergoed en zwanger zijn kan een goede combinatie vormen, en shapewear is in veel gevallen zelfs je beste vriendin wanneer je in verwachting bent. Tijdens de 9 maanden helpt het je er fantastisch uit te zien en geweldig te voelen.

Corrigerend ondergoed tijdens je zwangerschap is bedoelt om je lichaam en de lage rug meer ondersteuning te bieden. Het is niet bedoelt om je lijf stevig te vormen naar een aantrekkelijker silhouet, omdat je je bloedsomloop niet wilt blokkeren. Let op met (te) strakke kleding en ondergoed, en luister goed naar je lichaam.

Waarom corrigerend ondergoed tijdens je zwangerschap niet slecht is

Als je even zoekt naar de gezondheid en het effect van corrigerend ondergoed tijdens je zwangerschap dan kom je helaas vooral waarschuwingen tegen. Veel artikelen beginnen met waarschuwende teksten, maar als je verder leest komt het neer op 1 ding: Luister naar je lijf. Er wordt herhaaldelijk genoemd dat het een probleem kan zijn, en niet per definitie is.

Er wordt namelijk vooral gewaarschuwd dat het de bloedsomloop tegenhoudt, die zo belangrijk is tijdens je zwangerschap. Maar dit doet het alleen als je ondergoed te strak draagt en dat heb je zelf in de hand. En dit is niet anders dan het dragen van kleding die misschien qua maat eigenlijk te klein is en dus ook te strak kan zitten.

Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom je tijdens de zwangerschap corrigerend ondergoed zou kunnen en misschien wel moeten dragen. Hier geven we je tips hoe en waarom dit ondergoed tijdens je zwangerschap onmisbaar is.


Is corrigerend ondergoed gezond tijdens de zwangerschap

Corrigerend ondergoed en zwanger zijn is goed te combineren als je het volgende niet vergeet

 • Houdt rekening met je bloedsomloop
 • Draag het niet te strak
 • Draag ondergoed dat je beweging niet tegenhoudt
 • Gezondheid staat altijd voorop

Het is belangrijk niet te vergeten dat je tijdens je zwangerschap je bloedsomloop niet blokkeert. De baarmoeder heeft tijdens deze periode een verhoogde bloedtoevoer en deze moet vooral gestimuleerd worden. Zorg er voor de het ondergoed dat je draagt comfortabel zit en vooral niet te strak. Dit betekent dus niet dat corrigerend ondergoed tijdens de zwangerschap niet gedragen kan worden. Luister goed naar je eigen lichaam, trek ondergoed niet te strak, en je kan er ook tijdens je zwangerschap van genieten.

De voordelen tijdens je zwangerschap

Het dragen van corrigend ondergoed en zwanger zijn geeft je voordelen om deze periode comfortabel door te komen. Denk aan warmte, extra ondersteuning en comfort.

 • Geeft steun en corrigeert hierdoor minder
 • Zit over het algemeen niet te strak
 • is vaak verstelbaar door banden

Ondersteunend ondergoed tijdens je zwangerschap verbetert je houding en ontziet je rug, wat voor een comfortabeler dag zorgt. Door ondersteunend ondergoed te dragen ga je energieker de dag door omdat je minder energie verbruikt je houding aan te passen.

Er zijn speciaal gevormde zwangerschapspanty’s te koop om te dragen onder een leuke jurk.

Je lichaam maakt sowieso veel veranderingen door, en het is belangrijk niet te vergeten dat ondanks de ongemakken, je terug zult kijken op deze periode met veel geluk. Maak het jezelf niet te moeilijk, en omarm alle verandering die je in deze periode doormaakt.

Welke type ondergoed je beter niet kan dragen

Types ondergoed die niet aangeraden worden om te dragen zijn vooral korsetten. Korsetten zijn over het algemeen flink verstevigd voor een maximaal effect. Het dragen van een korset op zich kan geen kwaad, maar het gevaar schuilt er in dat wanneer je beweegt of bukt, het korset steviger in je lijf kan drukken dan de bedoeling is.

Kies dus voor ondergoed dat elastisch is, en bij voorkeur naadloos ondergoed omdat het materiaal er van dunner is.


Ondergoed tegen love handles tijdens de zwangerschap

Ondergoed tegen love handles tijdens de zwangerschap

 • Gebruik ondergoed wat de taille corrigeert
 • Brede banden voor een gelijkmatig silhouet

Sommige vrouwen ervaren vooral tijdens de eerste periode van de zwangerschap, dat zich love handles beginnen te vormen rond de taille. Zie hier vooral niet tegenop, want het is de eerste groei en indicatie dat over niet al te lange tijd jouw spruit in je armen zal liggen.

Mocht je dit vervelend vinden of wil je dit voor het oog nog even uitstellen dan kan je hier corrigerend ondergoed voor een platte buik voor dragen. Bestel ondergoed in de juiste maat of zorg dat het verstelbaar is, en vergeet niet dat de kans erg groot is dat je er sneller uitgroeit. Verstelbaar ondergoed is hier de oplossing, omdat je hier het langst van kan genieten.

Ondergoed wat love handles mooi corrigeert vind je hier.


Is strak ondergoed tijdens de zwangerschap verstandig

 • te strak is nooit goed, dus neem de juiste maat
 • let op rode randen of strepen in je huid, dan zit het eigenlijk te strak

Net zoals met ondergoed wanneer je niet zwanger bent is strak ondergoed tijdens de zwangerschap verstandig wanneer het comfortabel blijft. Luister goed naar je lijf, bekijk af en toe of er geen rode randen in je huid zichtbaar zijn. Zodra je merkt dat je lijf en bloedsomloop problemen krijgt met strakker ondergoed, ga dan over op een grotere maat, of kies voor verstelbaar ondergoed wat je iets losser kan doen.

Houd rekening met je gezondheid en neem de tips over zoals besproken in ons artikel over corrigerend ondergoed en alles wat je er over wilt weten

Het gevaar van wennen aan ondersteuning

Draag strakke kleding met mate, en zorg er voor dat je lossere kleding draagt om je bloedsomloop af en toe vrij spel te geven. Dit is beter voor jouw en je kindje.

Probeer niet alleen aan je uiterlijk te denken maar ook aan jezelf. Het dragen van strakke kleding tijdens je zwangerschap ontziet je lijf een beetje omdat het ondersteuning biedt. Deze ondersteuning kan er ook voor zorgen dat je er aan gaat wennen, waardoor je lichaam meer moeite heeft tijdens periode’s dat je het ondergoed niet draagt. Je went namelijk aan de ondersteuning, en als deze wegvalt heb je meer te compenseren.

Strakke hemdjes tijdens de zwangerschap

 • hemden zijn over het algemeen elastisch en zacht
 • kunnen onder veel verschillende soorten kleding gedragen worden
 • houdt rekening met een groeiende buste

Strakke hemdjes tijdens de zwangerschap houden je lijf in toom, en zorgen voor meer warmte voor jouw en je kind. Houdt er rekening mee dat de meeste hemdjes die strak zaten voor je zwangerschap nu misschien helemaal niet meer passen. Niet alleen je lijf wordt iets groter, ook je buste groeit mee.

Zorg er altijd voor dat je ondergoed en hemden comfortabel blijven zitten. Te strakke hemdjes zorgen ook voor uitpuilende huid waardoor je het probleem niet aanpakt, maar juist erger maakt.


Hoe je jouw zwangerschap zo lang mogelijk verbergt met corrigerend ondergoed

Voor sommige dames geldt dat ze het zwangerschapsbuikje wat langer willen verbergen. Wat jouw reden ook is, of je het wilt voor tijdens, voor of ná je zwangerschap, met onderstaande tips ben je goed voorbereid.

Vooral in de eerste periode kan je corrigerend ondergoed om zwangerschap te verbergen dragen. De buik begint namelijk langzaam te groeien, en om dit te verbergen kan je een slip dragen die de extra huid wat mooier verdeelt over de onderbuik. Ook hier geldt dat ondergoed voor een platte buik verstandig is, maar houdt rekening met de maat er van. Draag het nooit te strak, en kies bij voorkeur voor naadloos ondergoed omdat dit het meest elastisch is en mooier om je lijf sluit.


De beschikbare types ondergoed voor ondersteuning van je lijf

Voor tijdens je zwangerschap zijn verschillende types ondergoed en kleding beschikbaar. En het soort maakt ook het verschil of het corrigeert, warmte geeft, of ondersteuning biedt voor je groeiende buik. We zetten de types corrigerende kleding en ondergoed voor je op een rij die beschikbaar zijn om confortabel door je zwangerschap te komen.

Buikbanden en Sluitlakens

Buikbanden zijn welkom zowel tijdens als na je zwangerschap. Een band die je om je middel kunt houden en hier verstevigd, ondersteund en corrigeert. Buikbanden zijn continu verstelbaar en je regelt hoe strak je deze dragen wilt.

Deze Buikbanden zijn over het algemeen ook goedkoper dan ander corrigerend ondergoed.

 • Buikbanden zijn verstelbaar en groeien met je mee
 • Universele maat zorgt dat het altijd past

Sluitlaken in het roze voor tijdens en na de zwangerschap

Sluitlakens kunnen je na de zwangerschap helpen bij het herstel van je lijf, zitten erg lekker, en zijn met elastische banden verstelbaar. Tijdens de zwangerschap iets minder geschikt omdat in het model weinig rekening is gehouden met een groeiende buik. Het helpt je lichaam zich te herstellen en houdt je lijf warm en strak.

Shorts

Voorbeeld van zwart corrigerende short met buikband voor zwangerschap

Een short met lange pijpen en een verhoogde buikband zorgen voor warme benen en een goed ondersteunde buik. Naadloos onder kleding te dragen, lekker warm en ondersteunend. Het merk ‘Mamsy’ heeft met deze short een ideaal stuk ondergoed ontworpen wat volgens veel gebruikers lekker zit, niet oprolt, en een mooie pasvorm heeft

Klik hier voor prijzen van deze shorts

Boxershorts

 

Boxershorts hebben kortere pijpjes dan normale shorts

Strings

Zwangerschapsstring in het zwart

Strings geven ondersteuning voor je buik en geven je billen vrij spel. Strings zijn tijdens de zwangerschap bedoelt om te kunnen dragen onder strakkere kleding, en laten aan de buitenkant geen zichtbaar ondergoed zien. Ze zijn voorzien van een verhoogde buikband en zitten comfortabel en warm.

Panty’s

2 soorten corrigerende en ondersteunende pantys

Er zijn voor de pantydragers onder de vrouwen in verwachting ook speciale modellen voor tijdens je zwangerschap. Heerlijk om te dragen onder een leuke jurk, met een verstevigd buikdeel. Ze zijn beschikbaar in alle kleuren, maar niet altijd in grotere maten.

Onderjurken

Zwangerschaps onderjurk in het zwart met bandjes

We hebben verschillend corrigerend ondergoed voor onder een jurk al eens eerder behandeld. Vooral het soort jurk waar je het voor wilt gebruiken is bepalend voor het type ondergoed. Voor tijdens je zwangerschap is het belangrijk dat een onderjurk ruimte biedt voor je buik en deze jurken doen dat voor je.


Beschikbare types kleding die ondersteuning bieden

Broeken, jeans

Zwangerschapsjeans in donkerblauw met elastische taille

Broeken en jeans bedoelt voor de zwangerschap zitten stevig op je heupen, hebben een verhoogde taille, en zijn elastisch om met je lijf mee te groeien. Broeken en jeans zoals deze zijn ook geschikt om het de zwangerschap wat langer te verbergen.

Broeken en jeans zijn ook beschikbaar met een hogere buikband voor maximale warmte en comfort.

Accessoires om je huidige broeken ruimer te maken – knoopsgatverlengers

Voorbeeld van knoopsgatverlengers en broekverbreders

Er zijn ook knopen beschikbaar die de huidige sluiting van je broek verlengen kan. Wanneer je zo lang mogelijk wilt genieten van je eigen kledingkast, is dit een welkome optie voor tijdens en na je zwangerschap.

Klik hier voor meer dan 1180 producten in de categorie Broeken en Jeans

Kleding voor warmte of comfort maar zonder ondersteuning

Er is ook kleding beschikbaar wat geen extra ondersteuning biedt. Deze kledingtypes hebben dus een extra ondersteunend stuk ondergoed nodig, maar bieden wel ruimte aan je buik, en houden je lichaam lekker warm.

Truien

Zwangerschapstrui in het roze met ruimte

Lekker warm en comfortabel door je zwangerschap met een lekkere trui. Zwangerschaps truien bieden geen ondersteuning maar bieden wel extra ruimte om je buik de ruimte te geven. Truien hebben verder niet veel om op te letten, behalve de mate van ruimte die ze bieden.

Bekijk prijzen voor zwangerschapstruien

Jurken

Zwangerschapsjurk met kant afgewerkt

Een leuke zwangerschaps jurk afgewerkt met kant. Deze jurken bieden voldoende ruimte en zijn goed te combineren met corrigerend ondergoed. Het zit lekker los om je lichaam en biedt veel beweginsvrijheid tijden het dragen. Veel ondersteuning biedt het niet, daarom is extra ondersteunend ondergoed zoals een slip of short aangeraden te dragen.

Kimono’s

Groene kimono voor tijdens de zwangerschap

Kimono’s zitter lekker los om je lichaam, wat een gevoel van vrijheid geeft voor je lijf. Onder een kimono kan ondergoed gedragen worden om je lichaam te ondersteunen, en is dankzij het model niet zichtbaar van buiten. Let op met langere shorts die mogelijk zichtbaar kunnen worden bij bewegen, of draag een panty voor een extra sexy effect.

Rokken

Zwangerschaps rok in donkerblauw

Rokken voor de zwangerschap zijn voorzien van een brede tailleband voor extra comfort en om goed te blijven zitten. Ook hier geldt dat je rekening houdt met de lengte van corrigerende shorts die mogelijk zichtbaar kunnen zijn als de rok wat korter is. Rokken horen van een elastisch materiaal gemaakt te zijn om voldoende ruimte aan je buik te geven tijdens het dragen van shapewear.


Corrigerend ondergoed na de bevalling voor herstel van je lichaam

 • Herstellen van je huid heeft tijd nodig
 • Gebruik slips, broekjes of hemden voor bewegingsvrijheid
 • Meer mogelijkheden voor verschillende soorten ondergoed

Corrigerend ondergoed na de bevalling zal in de eerste weken wat strakker zitten omdat je lijf zich weer aan moet passen aan niet zwanger zijn. Rond de taille en onderbuik is dit effect natuurlijk het best zichtbaar, dus corrigerend ondergoed voor een platte buik is hier aan te raden

Ervaringen over corrigerend ondergoed tijdens de zwangerschap

Corrigerend ondergoed heeft tijdens mijn zwangerschap heerlijk gezeten, en ik heb er niets negatiefs aan overgehouden. – klaver 

Ik zou geen corrigerend ondergoed willen dragen, ik ben trots op mijn buikje – Loes

Als vrouwen corrigerend ondergoed willen dragen waarom zouden ze dat dan niet mogen doen als ze zwanger zijn – Ipi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *