Microvezel handdoek

Microvezel Handdoek

Een microvezel handdoek heeft veel voordelen ten opzichte van een normale badhanddoek. Het is super geschikt om je gevoelige kleding in te drogen maar ook voor je haren na het douchen bijvoorbeeld. De handdoek zelf droogt sneller, en ze zijn beschikbaar in vele maten, kleuren en met verschillende motieven. We zetten de verschillende formaten, de voordelen en de beste manier om je microvezelhanddoek te wassen op een rij.

Wat is een microvezel handdoek

Wat is een microvezel handdoek

Een microvezel handdoek is gemaakt van fijne vezels met een dichtheid van 1 denier of minder. (Denier is een eenheid voor het meten van de fijnheid van garen of vezels.) Microvezel is zo dun dat het 1/10 is van de dikte van een mensenhaar. Super veel draadjes dus.

Waar is microvezel van gemaakt

Microvezel is gemaakt van Polyester (80%) met een beetje polyamide (20%) er door heen. De polyamide wordt er door geweven om meer water te kunnen binden dan dat polyester zelf kan.

Microvezel handdoek wassen voor gebruik

Microvezel doeken en handdoeken gaan beter werken nadat ze een paar keer gewassen zijn. Daarom staat er altijd op de verpakking dat aangeraden wordt ze voor gebruik even een keer te wassen. Pas na meer dan 150 wasbeurten neemt de kracht van microvezel handdoeken een beetje af. Dat zijn enorm veel wasjes, en reinigen zelfs dan nog altijd beter dan na de eerste keer gebruiken.


Microvezel handdoek voor het drogen van gevoelige kleding

Kledingstukken die zijn gemaakt van synthetische of gevoelige stoffen kun je niet in de droger doen. In veel gevallen wordt aangeraden om na het wassen het kledingstuk in een handdoek te rollen om het water er uit te drukken. Een normale katoenen handdoek doet het goed, maar een microvezel handdoek doet dit beter.

Kleding drogen met een handdoek

Leg een dikke handdoek neer groot genoeg om je kledingstuk op kwijt te kunnen. Een L of XL is hier het meest geschikt voor.

Terwijl het kledingstuk op de handdoek ligt rol je de handdoek stevig op.

Als je er eenmaal een ‘worst’ van hebt wring je voorzichtig van boven naar beneden het water in de handdoek. Ga zo de hele handdoek langs om het overtollige water uit je kleding te krijgen

kortere droogtijd

Omdat een microvezel handdoek meer vocht opneemt dan een katoenen handdoek haal je meer vocht uit je kleding, en hoe droger het kledingstuk hoe sneller hij droog is.


Welke maten microvezel handdoeken zijn er

Microvezel handdoeken komen in alle soorten en maten voor. De meest voorkomende maten voor het drogen van je lichaam of je haren bijvoorbeeld zijn de maten: S, M, L en XL.

Elk formaat heeft weer andere toepassingen waarvoor ze het meest geschikt zijn:

 • Een S handdoek vindt je meestal terug als een vaatdoek of kleine handdoek voor het handenwassen in het toilet bijvoorbeeld. Ook heeft het een goede functie als poetsdoek.
 • Een maat M wordt al geschikter om een klein lichaam mee af te drogen. Is makkelijk mee te nemen, neemt nog meer op dan zijn kleinere broertje.
 • Maat L begint al meer op een handdoek te lijken die gebruikt kan worden in de badkamer. Veel geschikter om om je hoofd of haren te wikkelen maar ook geschikt om gevoelige kleding in te laten drogen.
 • Maat XL is de badhanddoek die mee kan met het gezin naar bijvoorbeeld het strand of een meer. Ook is de XL versie het meest geschikt om grotere kledingstukken in op te rollen om het zo sneller te laten drogen.

Microvezel handdoek waar te koop

Er zijn veel verschillende aanbieders voor microvezel handdoeken te vinden online. De beste die wij hebben kunnen vinden is de webshop van decathlon en deze biedt betaalbare microvezel handdoeken aan vanaf maat S tot en met maat XL. De prijzen voor deze handdoeken zijn als volgt:

Maat S 42x55cm in de kleuren Blauw en Zwart

microvezel handdoek Maat S 42x55cm kleur Blauw en Zwart

Een maat S Microvezel handdoek is een erg compacte en handige handdoek in zakformaat. Deze kan je gebruiken voor bij het handen wassen maar ook prima als poetsdoek of in de keuken. Om de prijs hoef je het ook niet te laten. Ze zijn verkrijgbaar voor € 1.99.

Maat M 65x90cm in de kleuren blauw en zwart

Maat M 65x90cm in de kleuren blauw en zwart

Met een M maat microvezelhanddoek heb je altijd een handige ‘afdroger’ in de buurt die al beter geschikt is voor na het douchen. Zeker voor de kleintjes in huis is dit een ideaal formaat voor na het douchen. Maat M microvezelhanddoeken zijn verkrijgbaar vanaf € 3.99

Maat L 80x130cm in de kleuren grijs,groen,lichtblauw,roze en donkerblauw

Maat L 80x130cm in de kleuren grijs,groen,lichtblauw,roze en donkerblauw

Dit is het formaat microvezel handdoek die je gebruikt als badhanddoek voor de kinderen, of als handdoek in de badkamer voor na het douchen. Supergeschikt voor het drogen van je haar, neemt veel vocht op en voelt superzacht aan. De maat L handdoeken zijn verkrijgbaar vanaf € 5.99

Maat XL 110 x 175 in de kleuren grijs, groen, lichtblauw, roze en donkerblauw

Maat XL 110 x 175 in de kleuren grijs, groen, lichtblauw, roze en donkerblauw

De XL versie van de microvezel handdoek is de meeste geschikte maat om mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand, zwembad of als handdoek na het douchen. Neemt veel vocht op dankzij zijn formaat, en droogt lekker snel. Maat XL is verkrijgbaar vanaf € 9.99 in egale kleuren.

Microvezel handdoek wassen

Microvezel handdoek wassen

Een microvezel handdoek kan gewoon in de wasmachine gewassen worden. De handdoeken zijn gemaakt van ca. 88% polyester en 12% polyamide, dit maakt van deze handdoek een synthetische stof en kan dus niet heel heet gewassen worden. Aangeraden wordt om een wastemperatuur te gebruiken van 40 graden.

Heter wassen kan al snel voor vervorming van de vezels zorgen. Vooral de randen van de handdoeken kunnen na verloop van tijd beginnen op te krullen door het vervormen van de vezel. Probeer dus rekening te houden met een lage temperatuur.

Wasverzachter gebruiken

Je kan prima een wasverzachter gebruiken bij het wassen van deze handdoeken. Houdt er wel rekening mee dat de vochtopname kan afnemen bij het gebruik van wasverzachter. Je levert dus een beetje vochtopname in voor een zachtere handdoek na het wassen.

Schoonmaken met een microvezel handdoek

Schoonmaken met een microvezel handdoek

Microvezel is superhandig om mee schoon te maken. Het zijn niet alleen de handigste badlakens maar ook nog eens de allerbeste schoonmaakdoekjes. Microvezel is hygiënischer, je hebt bijna geen dure schoonmaakmiddelen nodig, en alles komt er net even schoner uit te zien. Dit lijkt allemaal magisch, maar het is gewoon wetenschap!

Bijna geen schoonmaakmiddel nodig

Bijna geen schoonmaakmiddel nodig

Je hebt bijna geen schoonmaakmiddel meer nodig als je microvezel gebruikt voor het schoonmaken. Het voordeel van een microvezel is dat er per centimeter veel meer vezels en haren zitten. Al die haartjes die je meer hebt, zorgen dus ook voor een veel sneller en schoner resultaat. Het enige wat je nodig hebt is een vochtige doek van microvezel, en de vezels zelf doen het werk.

De vezels van de doek doen al het werk

De vezels van de doek doen al het werk

De doek sluit tijdens het schoonmaken alle vieze deeltjes op in de vele haartjes. Wanneer je de doek in warm water uit spoelt gaan de vezels uit elkaar staan en spoelen de vieze deeltjes makkelijk weg. Een microvezel doek gebruik je het beste nat en uitgewrongen zodat hij nog vochtig is. Een microvezel handdoek werkt het best als deze nog wat ruimte heeft extra vocht op te nemen bij het schoonmaken.

Microvezel handdoek voor je haar

Microvezel handdoek voor je haar

Dat deze handdoeken veel vocht opnemen is nu wel duidelijk, en dat maakt een microvezel handdoek voor je haar ook ideaal. Vooral als je een flinke bos met haar hebt en na het douchen hier graag een handdoek omheen wikkelt, is deze handdoek super geschikt.

Welk formaat handdoek is het meest geschikt

Kies voor een formaat handdoek dat groot genoeg is om op je hoofd te blijven zitten. In dit geval en omdat je hem ook voor het afdrogen wilt kunnen gebruiken raden we aan om een L te nemen (80x130cm) Al het water dat je niet uit je haren hebt kunnen wrijven wordt snel opgenomen in de handdoek. De handdoek zelf is ook vlot droog.

Microvezel handdoek reviews en vragen

Hier volgen algemene meningen door kopers over microvezel handdoeken.

 • Een microvezel handdoek voelt goed aan en zijn beschikbaar in grote maten. Door het oppervlak neemt hij ook meer vocht op.
 • Het is een groot voordeel dat de handdoek als een klein pakketje te verpakken is
 • Handig voor op reis en op de camping. Droogt goed en heel makkelijk uit te spoelen. Neemt bijna geen luchtjes aan.
 • Soms voelt de handdoek niet lekker aan.
  • Dit kan een persoonlijke mening zijn. Een microvezel is met wasverzachter te behandelen maar hierdoor neemt de vochtopname sterk af
 • Neemt vocht niet goed op als je de handdoek niet hebt gewassen.
  • Een handdoek zoals deze moet eerst een keer gewassen worden, zonder wasverzachter om goed te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *