Recepten online eenvoudig lezen met Recipefilter

Een gouden tip om tussen alle verhalen van de mooie zomerdag gewoon direct het recept online te vinden waar je naar op zoek was.

Iedereen is het wel eens tegengekomen. Je bent op zoek naar een recept, en je komt van het ene blog in het andere terecht, waar je tussen het geleuter over het recept, moet zoeken naar waar het je om gaat. De ingredienten en bereidingswijze.

Hoe vind je nu dat weer het je om gaat, Het Recept?

Recepten online vinden tussen verhalen die er niet toe doen

Niets is vervelender dat door langdradige verhalen te moeten scrollen om uiteindelijk uit te komen bij het recept dat je eigenlijk wilde vinden. Wat doen al die verhalen er nou toe, als je in een overzicht wilt zien wat er nodig is voor dat ene recept!

Voor Google Chrome – Recipefilter

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/recipe-filter/ahlcdjbkdaegmljnnncfnhiioiadakae

RecipeFilter zoekt in pagina’s de verborgen recepten en toont ze je in een handige popup.
Deze uitbreiding detecteert recepten op elke pagina die je bezoekt en laat ze bovenaan de pagina verschijnen. Super eenvoudig in het gebruik, en snel en overzichtelijk het recept in beeld.

Nooit meer op jacht naar het eigenlijke recept als je een langdradig voedselblog bezoekt!

Je kunt het voor specifieke sites uitschakelen als je vindt dat het niet nodig is en de zwarte lijst bewerken onder “Opties” wanneer je met de rechtermuisknop klikt op het groene Receptfilter icoon in je werkbalk.

Voor FireFox – Recipe Filter

Link: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/recipe-filter/

Voor Firefox gebruikers is dit het alternatief voor de Firefox browser. De add-on die hetzelfde doet als de immens populaire Chrome addon.

Wat doet Recipefilter nou precies?

Zodra je een pagina opent waarop een recept wordt uitgelegd, krijg je een popup met alle echt relevante informatie voor de bereiding. Zo krijg je een deel te zien waar alle ingredienten op staan die je af kan vinken, gevolgd door de bereiding.

Om je een goed voorbeeld te geven hebben we de pagina van brendakookt.nl er bij gepakt. Een willekeurig recept aangeklikt en voila! Een duidelijke lijst met alles wat je voor het recept alleen nodig hebt. Onderstaand recept kan je hier terugvinden

af te vinken Ingredienten lijst

Af te vinken ingredienten lijst

Lijst met bereidingswijzen en bijbehorende stappen per recept

Lijst met bereidingswijze van het gerecht in duidelijke stappen

De mogelijkheid het recept eenvoudig te ‘ pinnen’  op Pinterest of afdrukken

De mogelijkheid het recept eenvoudig te pinnen  op Pinterest of afdrukken

Online Recepten eenvoudig opslaan, printen of bewaren

Eindelijk iets lekkers gevonden en je wilt het opslaan in je eigen collectie met culinaire hoogstandjes? Je bewaart de recepten eenvoudige door gebruik te maken van Pinterest, of door het te printen naar een document.

De popup met recepten heeft onderin een knop om het recept te pinnen naar Pinterest. Liever printen of opslaan op je computer? Klik dan op Afdrukken, en sla het op als PDF, of print het uit.

Ik ben juist op zoek naar Online Recepten, waar vind ik ze?

Tijdens onze tests kwamen we een blog tegen met een flinke lijst ‘ Foodblogs’ om inspiratie en ideen op te doen.

Nederlandse foodblogs, internationale, food celebrities en andere leuke links. Je vind de lijst hier.

Het filter lijkt niet te werken op deze of die site

Het recipefilter zoekt op de pagina naar een duidelijke indeling voor wat je nodig hebt, en hoe je dit bereiden kan. Sommige foodbloggers zijn hier niet van, en schrijven alles wat je nodig hebt uit in een verhaal. Dat maakt het bijna onmogelijk om het recept er in duidelijke taal uit te halen.

In die gevallen ontkom je er niet aan om te lezen. De beste tip die we dan voor je hebben is de blogger te laten weten dat je het zo handig vindt als hier lijstjes op zouden staan. Dit zou eigenlijk voor alle foodbloggers de standaard moeten zijn. Gemak en vriendelijkheid voor je bezoeker.

Het recept stond er voor, maar ik zie hem nu niet meer

Als het recept niet meer in beeld staat kan dit komen doordat er per ongeluk naast is geklikt. Om het opnieuw weer te geven druk je een keer op de F5 toets op je toetsen bord. De pagina wordt dan vernieuwd, en recipefilter laat opnieuw het recept zien.

Ervaringen van anderen met de recipefilter addon

Op de pagina’s waar het receptenfilter te downloaden is staan diverse reviews van mensen die er erg tevreden over zijn. Deze reviews zijn in het engels terug te lezen op ( Voor Firefox: deze pagina. en voor Chrome hier.)

Recipefilter voor Chrome

Dit werkt voor mij heel goed. Ik heb het getest op een paar verschillende websites. In het beste geval geeft het een mooie recept-overlay weer zodra de pagina laadt. In het slechtste geval is de overlay niet meer dan een blok tekst. Vroeger “printte” ik recepten als PDF’s om ze in de keuken te gebruiken, dus dit scheelt een stap. Zeer gewaardeerd!

 

Tot nu toe heb ik het getest op alle voedselblog sites die ik gebruik en die de ergste overtreders zijn wat betreft het vooraf toevoegen van recepten aan lifestyle blog posts, en het werkt prachtig op hen. Goed idee en geweldige (open bron!) uitvoering.

 

Ik ben hier heel dankbaar voor. Ik ga vrijwel altijd online voor inspiratie voor het avondeten, ik weet gewoon nooit wat ik moet maken, maar goede heer die belachelijke boeken waar je doorheen moet scrollen om bij het recept te komen zijn zo vervelend. Hartelijk dank dat je dit hebt gemaakt! Ik vertel al mijn vrienden erover!

 

Vandaag kon ik dit eindelijk voor het eerst gebruiken en het bespaarde me een stevige 4 bladzijden scrollen en het levensverhaal van de schrijver. Verbazingwekkend!

 

Ik kan je niet vertellen hoe lang ik hierop heb gewacht. Ik verafschuw het eindeloos door voedselblogs te scrollen om het eigenlijke recept te vinden. Dank je wel!!!

 

Ongelooflijk nuttig. Zou vijf sterren zijn als er een ingebakken afdrukmogelijkheid in zat (momenteel ben je beperkt door de site waar je op bent, die een kapotte afdrukknop kan hebben of er helemaal geen heeft). Voor degenen onder ons die niet graag onze hele computer meenemen in de keuken en toch vertrouwen op opgeslagen recepten die naar mobiele apparaten worden overgebracht, zou dat een handige functie zijn.

Ervaringen met Recipefilter voor Firefox:

Verbazingwekkend en levensveranderend. Van het scrollen door 20 miljoen pagina’s levensverhalen naar BAM! — alleen het recept. Ik denk dat ik nog maar op 1 website geweest ben waar het niet werkte, maar verder bespaart het me veel tijd en doet het me tranen van vreugde huilen.

 

Deze uitbreiding helpt niet alleen mij, maar ook die vervelende voedselbloggers die 284 bladzijden verhaal schrijven waarin ze het recept kregen van de jeugdvriendin van de broer van de zwager van hun oma, waardoor ik de bladzijde onmiddellijk zou sluiten, maar in plaats daarvan kreeg ik het recept dat ik wilde hebben en zou ik waarschijnlijk zelfs het verhaal lezen terwijl de taart in de oven staat.

 

Een van de beste addon ideeën die ik ooit gezien heb, net gedownload en ik vind hem nu al geweldig zou je 6 sterren kunnen geven dan zou ik dat doen

 

Niemand die online recepten opzoekt zou zonder dit filter moeten leven. Ik kook veel en dit is serieus een van de beste dingen die me ooit is overkomen. Kijk receptbloggers, het interesseert niemand. Laat me niet door 25 foto’s waden alleen maar om het verdomde recept te zien.
Deze uitbreiding verhelpt dat probleem. Levensveranderend.

 

Zo eenvoudig mogelijk in gebruik. Onuitsprekelijk behulpzaam in het doen van zijn werk. Je hoeft niet eens op een knop te drukken, de add-on zoekt gewoon recepten (ook voor eten of iets anders!) en geeft ze bovenaan de pagina weer. Dit is een deel van de gebruikersinterface van mijn dromen.

 

Misschien wel de beste plug-in ooit? Snijdt het vet weg en komt tot het vlees.

 

Perfect als je alleen maar het recept wilt hebben. Geen eindeloos gebabbel meer van de auteur over hun jeugd in Kansas of de strijd om de perfecte verhouding tussen zout en peper te vinden. En ja, je kunt een recept uit het filter pinnen. Vind dit leuk om te zien.

 

Verbazingwekkend behulpzaam. Geeft je meteen het recept, zodat je niet de hele blogpagina hoeft door te lezen om het te zoeken. Dank je wel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *