vieze schoen geschikt voor de wasmachine

Schoenen in de wasmachine wassen, en twee andere manieren

Na een herfst vol met wandelingen, appelplukken en allerlei soorten avonturen, kunnen je sneakers waarschijnlijk wel een beetje liefde gebruiken. Maak je geen zorgen: er zijn een paar makkelijke manieren om je favoriete paar schoenen er weer gloednieuw uit te laten zien en het beste deel? Het kost je nauwelijks moeite.

Of je nu je vroegere glimmende witte schoentjes weer wilt laten schitteren of de nu saaie kleuren weer wilt laten knallen, het enige wat je nodig hebt om de klus te klaren zijn een paar verschillende materialen die je al in huis hebt liggen.

En dan nog dit: Er is zelfs een manier om je wasmachine te gebruiken – hallo, tijdbesparend! – zonder schade te veroorzaken aan je geliefde schoenen. Als je klaar bent om je kicks een serieuze make-over te geven, lees je hier hoe je de sneakers thuis kunt wassen.

1. Zet ze in de wasmachine

Volgens Reddit gebruikers is de beste methode om de zolen en veters te verwijderen en vervolgens je schoenen in een waszak te doen.

waszak geschikt om schoenen te wassen in de wasmachine

Was ze in koud water met normaal wasmiddel op een lage snelheid. Als ze klaar zijn, doe ze dan niet in de droger, maar laat ze in de lucht drogen.

En wat je veters betreft, laat ze een uurtje weken in een bakje warm water met zeep, spoel ze af en laat ze aan de lucht drogen. Hier vind je trouwens alles over het schoonmaken van je veters, voor verschillende soorten materialen.

2. Maak ze schoon met zuiveringszout en een tandenborstel.

Als je witte sneakers een opfrisser kunnen gebruiken, pak dan een tandenborstel.

gebruik een tandenborstel om je schoenen mee te boenen

Na het mengen van 1 eetlepel zuiveringszout, 1/2 eetlepel water en 1/2 eetlepel wasmiddel in een klein bakje, werk je het licht in je schoenen om het vuil en andere vlekken op het oppervlak weg te werken.

Nadat je schoenen volledig bedekt zijn, laat je ze een nachtje zitten. Als ze eenmaal klaar zijn, is het mengsel droog en kun je je tandenborstel en een beetje water gebruiken om het te verwijderen… en het helderwitte weer te onthullen.

3. Was ze met de hand

Ben je er niet zo zeker van om je kostbare sneakers in de wasmachine te gooien? Er is ook een eenvoudige manier om ze met de hand te wassen.

schoenen wassen en schoonmaken met een handwas of in een emmer

Vul je wasbak met warm water en wat wasmiddel en laat je schoenen weken. Volgens Reddit gebruikers kan het gebruik van een tandenborstel helpen bij het verwijderen van vuil. Nadat ze er stralend schoon uitzien, laat je ze in de lucht drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *