Welke kleur sokken passen bij zwarte schoenen

Bij zwarte schoenen kunnen we het over één ding eens zijn. Draag nooit witte sokken in zwarte schoenen. Witte sokken bij zwarte schoenen dragen is gewoon echt een stijl misser.

Regels voor sokken bij donkere schoenen

Er zijn regels die je toe kan passen bij het dragen van de juiste kleur sok bij jouw zwarte schoenen. Dit zijn de tips die je toe kan passen de juiste sokken te kiezen:

Match de kleur van je sokken met je schoenen

Match de kleur van je sokken met je schoenen

Over het algemeen moet je proberen de kleur van je sokken hetzelfde te hebben als de kleur van je sneakers. Deze regel gaat niet op voor het dragen van sokken bij kostuums, zie verderop.

Vermijd lichte kleuren bij donkere schoenen

Vermijd lichte kleuren bij donkere sokken

Probeer te voorkomen om licht gekleurde sokken te dragen bij donkere schoenen dus in het geval van zwarte schoenen is wit absoluut uit den boze. Witte sokken draag je alleen bij witte sneakers, trainingspakken of wanneer je aan het sporten bent.

Draag donkere sokken bij donkere schoenen

Draag donkere sokken bij donkere schoenen

Geef altijd de voorkeur aan donkere sokken. Als je een hoop Zwarte donkerblauwe of donkerbruine sokken hebt deze dan voorzichtig om ze bij elkaar te zoeken als je in een donkere kamer bent. je kan per ongeluk door het kamer ligt de verkeerde kleuren sokken bij elkaar zoeken en als je eenmaal buiten bent valt dit pas op.

Bij een kostuum match je de kleur van het pak

sokken bij een pak of kostuum

Dit is een uitzondering op de regel zoals hierboven, bij een kostuum match je namelijk je sokken bij het pak, niet bij de schoenen.

Wanneer je sokken zoekt voor bij een kostuum is het altijd handig sokken in huis te hebben die zwart zijn met verticale ribbels. Deze sokken moeten ook dunner zijn dan bijvoorbeeld sportsokken. Als je dan toch iets probeert met een motief laat de motieven dan simpel en subtiel zijn. ( en combineer de kleur met je stropdas )

Kleurrijke sokken alleen wanneer het kan

kleurrijke sokken alleen wanneer het kan

Kleurrijke sokken draag je alleen tijdens de feestdagen, binnenshuis, of wanneer het feestje er geschikt voor is. Kleurrijke sokken draag je niet overdag, tenzij je graag als een clown wilt worden aangezien.

Draag de juiste lengte sokken

Draag de juiste lengte sokken

Wanneer je gaat zitten, en je broek kruipt omhoog, mogen je kuiten niet zichtbaar worden. Het liefst komen de sokken tot halverwege je kuit.

Enkelsokken ‘enkel’ onder korte broeken

Enkelsokken enkel onder korte broeken

Enkelsokken kunnen alleen onder een korte broek, en met lage sneakers er onder. ze kunnen niet onder een pak wanneer je voor een ‘full suited’ look gaat. In de zomer wanneer je sneakers draagt, en een spijkerbroek die wat is omgeslagen is het oké.

Materiaal voor je sokken slim kiezen

Materiaal voor je sokken slim kiezen

Kies bij voorkeur voor sokken van (merino) wol of katoen. Deze ademen het best, en nemen goed vocht op. Alles is beter voor comfortabele voeten in de zomer, en warme voeten in de winter.

Mocht je last hebben van zweetvoeten of meer willen lezen over verschillende materialen die helpen tegen zweetvoeten, klik dan hier om naar ons artikel over sokken tegen zweetvoeten te gaan.

Beschadigde sokken vervangen

beschadigde sokken vervangen

Na elke wasbeurt, of terwijl je voor de buis je sokken bij elkaar zoekt en opvouwt, controleer je de sokken op gaten en/of scheuren. Je wilt niet in de situatie zijn dat je een paar nieuwe schoenen wilt passen, en bij het uitdoen van je schoenen komen je tenen door je sokken heen. Vervang ze op tijd, of doe ze weg als ze op zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *