Waar vind ik een cowboyhoed voor dames van leer -featured

Waar vind ik een cowboyhoed voor dames van leer

Geen Western stijl is compleet zonder een legendarische cowboy hoed. Los van het wilde westen en Amerika willen we de leren hoed ook kunnen rocken in Nederland. Het is stijlvol, een eyecatcher, en zal zeker een paar hoofden doen omdraaien wanneer je hem draagt.

Leuke cowboyhoeden en andere hoeden voor dames van leer

We hebben een kleine selectie van cowboyhoeden voor dames van leer voor je neergezet.

 

Is er een verschil tussen dames en heren cowboyhoeden

Cowboyhoeden vind je terug in alle mogelijk stijlen en materialen. Zo heb je hoeden met verschil in randen, andere hoogtes, uitgevoerd in één kleur of voorzien van een kleurige band. Wat je voorkeur ook heeft, deze hoeden hebben eigenlijk allemaal één ding gemeen. De basis voor de cowboyhoed is voor zowel dames als heren eigenlijk hetzelfde.

Een dames cowboyhoed is vaak voorzien van meer accessoires of bling. En vaak zit de strik in de band van de hoed, die bovenlangs de rand zit, voor dames aan de andere kant.

De maat van de hoed bepalen

Over het algemeen zijn de dames hoeden van een kleiner formaat. Om jouw hoedmaat te bepalen, neem je de omtrek van je hoofd, en deelt deze door 3.145, simpel toch?

Kleur van de hoed

Traditionele cowboyhoeden voor mannen kennen ze in de kleuren zwart, bruin, wit, grijs of zilver. Traditionele kleuren doen het ook goed bij dames, maar dames kunnen ook hoeden dragen in niet traditionele kleuren zoals rood, roze of blauw.

Tips om je leren hoed lang mooi te houden

  • Gebruik geen haarspray of parfum terwijl je de hoed op hebt. De alcohol hierin kan het leer uitdrogen of zelfs vlekken achterlaten die je altijd blijft zien. Gebruik je producten en wacht even tot je leren hoed opzet.
  • Maak geen accessoires vast aan de rand, op of door de hoed. Dit tast de afwerking aan en ook hier is het bijna niet mogelijk de sporen ervan te herstellen.
  • Wil je er toch een eigen look aan geven door een embleem of accessoire toe te voegen, laat dit dan door een professional doen. Gaten gemaakt in het leer zijn bijna onmogelijk te verwijderen.

Producten om het leer in topconditie te houden

Wanneer je merkt dat je hoed door het dragen zijn finish een beetje verliest, kan je het materiaal het best behandelen met een leer conditioner of olie.

Een olie die hele mooie resultaten oplevert en gebruikt wordt in bijvoorbeeld de ruitersport is de leerolie van het merk Rapide. Deze olie trekt goed in het leer, en kan met een kwastje of doek eenvoudig ingewreven worden. Even laten intrekken en nadrogen met een schone doek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *