Juiste maat schoenen vinden - Featuredimage

Juiste maat schoenen kopen – winkel en online

Bij het winkelen naar de juiste maat schoenen, wil je meer dan alleen de laatste mode in huis halen – Je wilt dat je nieuwe paar stappers lekker zitten en je voeten in goede conditie houden. En dan wil je er ook nog eens zo lang mogelijk van genieten toch?

Daarbij zit er natuurlijk een groot verschil in online winkelen of daadwerkelijk de stad in. Wat voor jou de voorkeur ook heeft, het is belangrijk om de schoenen te vinden die helemaal passen bij jouw voet.

Ben je na deze tips helemaal klaar om jouw voeten op te meten of die van je kind? Overweeg dan eens een ‘voeten meter’ aan te schaffen. Deze vertelt je in één oogopslag welke maat geschikt is voor de voet.

De juiste maat schoenen kopen bij de winkel

De juiste maat schoenen vinden bij de winkel

Lekker zelf shoppen naar schoenen is altijd het leukst om te doen. Je krijgt direct te zien wat je koopt, kan er een stukje op lopen, en je loopt het minst kans een miskoop te doen. Om helemaal zeker te zijn dat je de juiste keus maakt gaan deze 10 tips je absoluut helpen bij het kiezen van de juiste maat schoenen:

Neem een ​​voetomtrek van jezelf mee.

Plaats elke schoen die je overweegt te kopen bovenop deze omtrek, of plaats de omtrek op de zool van de schoen. Als de schoen echt veel smaller of korter is dan de omtrek, dan hoef je hem vaak al niet eens meer te proberen.

Koop schoenen in de loop van de middag

je voet zet een beetje uit gedurende de dag, dus het beste moment om schoenen te gaan passen is ergens in de middag. Doe je dit aan het einde van een warme zomermiddag, dan heb je de kans dat de schoenen de volgende dag veel losser zitten dan toen je ze kocht.

Draag hetzelfde type sokken

Draag hetzelfde type sokken naar de winkel die je met de schoenen wilt dragen. Dikkere sokken in de winter, dunnere sokken in de zomer. Probeer sokken mee te nemen die er precies tussenin zitten, dan weet je vrijwel zeker dat de maar in elk seizoen lekker zit.

Laat altijd beide voeten meten

Laat een verkoper altijd beide voeten meten – en meet opnieuw elke keer dat je nieuwe schoenen koopt. Voeten veranderen ook met de leeftijd, worden vaak wat groter en breder. En als de ene voet groter is dan de andere, koop dan een maat die bij de grotere voet past. voor de juiste maat schoenen is het belangrijk dat je de verschillen van je voet kent op het tijdstip van de dag.

Ga staan met de schoenen

Druk voorzichtig op de bovenkant van de schoen om zeker te zijn dat je ongeveer een halve centimeter ruimte hebt tussen je langste teen en het einde van de schoen. Dit biedt voldoende ruimte voor je voet om vooruit te drukken terwijl je loopt. Beweeg je tenen om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is.

Loop een stukje rond in de schoenen

Loop rond in de schoenen om te bepalen hoe ze aanvoelen. Is er genoeg ruimte aan de bal van de voet? Zitten de hielen goed, of knellen ze af of glijden ze misschien iets weg? Vergeet op dat moment even dat de schoenen alleen maar “ingelopen” moeten worden. Zoek schoenen die vanaf het begin goed passen.

Vertrouw op je eigen gevoel

Vertrouw op je eigen gevoel en comfort in plaats van op de maat of beschrijving van een schoen. Maten variëren van fabrikant tot fabrikant. En ongeacht hoe comfortabel een advertentie beweert dat die schoenen zijn, jij bent degene die het oordeel moet vellen.

Let op de breedte en de lengte

Als de bal van je voet samengedrukt voelt in een bepaalde schoen, vraag dan of deze er in een maatje groter is. Het kopen van schoenen die een halve maat groter zijn – maar niet breder – zal het probleem niet altijd oplossen.

Voel de binnenkant van de schoenen

Voel de binnenkant van de schoenen om te zien of ze merkjes, labels, naden of ander materiaal hebben dat je voet zou kunnen irriteren.

Onderzoek de zolen.

Zijn ze stevig genoeg om bescherming tegen scherpe voorwerpen te bieden? Dempen ze voldoende als je stappen neemt? Let goed op hoe ze aanvoelen wanneer je door de schoenenwinkel loopt. Probeer zowel op een harde ondergrond als op tapijt te lopen om te ervaren hoe de schoen op deze oppervlaktes aanvoelt.

De juiste maat schoenen kopen bij online winkelen

De juiste schoenmaat kiezen bij online winkelen

hoe verklein je het risico om de verkeerde maat te bestellen en bestel je voor jezelf de perfecte maat? We willen graag onze ervaring met je delen en geven je enkele van de belangrijkste tips die je zeker zullen helpen bij het kiezen van de juiste schoenmaat bij online winkelen.

Voet lengte.

Het is vooral belangrijk om de lengte van uw voet te meten. Als je weet hoe lang je voet in centimeters is, kun je makkelijker de maattabel van de fabrikant vergelijken, waardoor je makkelijker schoenen in de juiste maat kunt bestellen.

De vorm van de schoen en je voet.

Het is uiterst belangrijk om aandacht te schenken aan het schoenenmodel dat je kiest. Schoenen met een spitse neus moeten vaak een maat groter worden gekozen omdat het model zelf iets kleiner is. Als uw wreef hoog is, kiest u schoenen met de rits aan de zijkant, de voorkant of een deel van de hiel. Als uw voet bijzonder breed is, raden wij aan om puntige schoenen of schoenen met een naad op het breedste gedeelte van uw voet te vermijden.

Halve maten.

Soms hebben mensen een halve maat nodig. Als dit het geval is, kiest dan schoenen van merken die ook halve maten aanbiedt. De kans dat je dan precies ontvangt wat je verwacht had wordt dan vanzelf stukken groter

Je voet opmeten voor de juiste schoenmaat

De voetmaat van mensen verandert na verloop van tijd. Dit heeft veel  verschillende oorzaken. Om er een paar te noemen: Leeftijd, zwangerschap, gewichts af- en toename, vochtvasthouden etc. Daarom is het altijd belangrijk om je voeten op te meten (allebei) voordat je nieuwe schoenen gaat kopen. Zowel bij de winkel als bij het online shoppen naar schoenen.

Het opmeten van je voeten kan je eenvoudig thuis doen.

Wat belangrijk is om te weten, is dat er geen echte universele schoenmaat is die internationaal geldt. Elk land heeft weer eigen maten. Maar wat wel voorkomt is dat deze fabrikanten en landen er bij zetten voor welke lengte voet de maat geschikt is. Als je de lengte van je (langste) voet weet, kan je in de maattabel van de website of fabrikant precies zien welke schoenmaat voor jou de juiste is.

Voor het opmeten van je voeten heb je de volgende dingen nodig:

  • A4 papier
  • Een pen
  • Liniaal

Stap 1 – Zet je voet op het vel papier

Stap 2 – Houdt je pen verticaal en zet een punt waar je hiel eindigt (laagste punt) en zet een punt boven aan je langste teen (hoogste punt). Extra tip: maak ook gelijk een omtrek van je voet. Ik vertel je straks waar je deze voor kunt gebruiken

omtrek en punten tekenen van je voet voor de juiste maat schoenen

Stap 3 – Meet de afstand tussen de 2 stippen met de liniaal. De afstand tussen de 2 stippen is hierbij belangrijk:

de afstand van je voet opmeten voor de juiste maat schoenen

Stap 4 – Noteer de lengte van je voet in cm, gemeten van punt 1 (laagste punt) tot punt 2 (hoogste punt).

Stap 5 – Herhaal stap 1 tot en met 4 voor je andere voet

Stap 6 – Zoek je schoenmaat op in onderstaande tabel, als de website deze niet voor je aanbiedt.

de maten zijn verschillend voor mijn voeten

Dit is volkomen normaal, het is zelfs zo dat er bijna geen twee gelijken voeten bestaan. Ga er in dit geval vanuit dat je de maat neemt van je langste voet, en zoek hier de juiste maat bij. Dus als voor je rechtervoet de maat 38 is, en voor je linkervoet is dit 37.5 kies dan voor maat 38.

Maattabel voor vrouwen:

schoenmaat tabel vrouwen voor juiste maat schoenen

Maattabel voor mannen:

schoenmaat tabel mannen voor juiste maat schoenen

Waarom het zo belangrijk is om de juiste maat schoenen te dragen

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen vaak de verkeerde maat schoenen dragen. Waarom dit vaak zo is is voor sommigen een raadsel. Immers kan dit op lange termijn erg pijnlijk worden, vooral wanneer je een poos op de been bent. Uiteindelijk is het dragen van een verkeerde maat pijnlijk en ongemakkelijk. Zelfs lichte druk op de verkeerde plek kan een normale bloedsomloop in de weg gaan zitten en zelfs vervorming van je voeten als resultaat hebben.

Soms als je voor het eerst een paar schoenen aantrekt, lijken ze comfortabel en voel je geen druk. Maar wanneer je ze voor een langere periode aaneen hebt gedragen, begin je een onaangename spanning in je voet te voelen. Dit bewijst dat je schoenen eigenlijk te klein zijn, of niet het juiste model zijn voor jouw type voet.

Om dit te voorkomen meet je je voeten op. Draag nieuwe schoenen altijd af en toe eerst even thuis voor je ze gebruikt voor een middag wandelen.

Hoe vergelijk ik de vorm van mijn voet met de schoen

Weet je nog de extra tip die we gaven bij stap 2 om je voeten op te meten? Knip deze uit een neem het mee wanneer je langs de winkel gaat. Vergelijk de vorm met de zool van de schoen die je wilt gaan kopen. Zoals genoemd in het eerste deel van dit artikel bij het winkelen naar schoenen.

Met deze tips zou je een heel eind op weg moeten komen om de juiste maat schoen keer op keer te scoren. Zo heb je altijd wat referentie materiaal voor je de nieuwe stappers bestelt.

Draag je schoenen niet te strak

Als je schoenen draagt met veters, of hakken met puntige teen, trek deze dan niet te strak aan. Dit verhindert namelijk de bloedsomloop in je voeten. Probeer ook niet te lang door te lopen op nauwe schoenen of hakjes.

Vermoeide voeten verlichten

Muntolie voetenbad voor vermoeide voeten

Toch wat last van je voeten gekregen, wees niet bang, iedereen heeft hier wel eens last van. Misschien heb je gewoon lekker gewandeld en je wilt je voeten even verwennen? Maak jezelf dan een welverdiend voetenbad met warm water – voeg hier een paar druppels muntolie aan toe voor extra verwennerij, muntolie is ook goed voor het verbeteren van je bloedsomloop. Meer tips om vermoeide voeten te verlichten vindt je hier.

1 thought on “Juiste maat schoenen kopen – winkel en online”

  1. Ik heb één regel bij het passen van schoenen: ik moet ze niet in hoeven lopen. Ze moeten direct goed zitten en ik moet er zo de winkel mee uit kunnen lopen. Het beperkt het aantal geschikte modellen, maar ik kan me geen verkeerde ijdelheid permitteren. Dan maar geen naaldhakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *