De maten van Aliexpress kleding, hoe bestel je met success

De maten van AliExpress zijn misschien wel het grootste probleem bij het bestellen van kleding. Je hoort vaak van anderen dat het te klein was, en als ze hierdoor een grotere maat of 2 maten groter bestellen, valt het opeens veel te groot.

De juiste kledingmaten vinden bij AliExpress

We hebben in het artikel over kleding bestellen bij AliExpress al kort besproken waar je naar moet zoeken als je kleding bestelt. De kledingmaten staan vaak via een link bij omschrijving van de kleding die je wilt bestellen. Maar kloppen deze tabellen wel, en hoe weet je nu zeker dat de maat overeenkomt?

Maattabellen van AliExpress

Om maattabellen van AliExpress te vergelijken met de Europese (zoals in dit artikel te vinden) begin je aan een hopeloze zaak. De maattabellen van AliExpress zijn namelijk per verkoper verschillend, waardoor je hier vrijwel geen zekerheid uit haalt. Tenzij je al vaker van eenzelfde verkoper kleding hebt gehaald, dan weet je ongeveer waar je aan toe bent.

Zelfs wanneer je kleding shopt uit dezelfde winkel of aanbieder, kan het zijn dat de maten verschillen. Dit verschil komt door het verschil in fabrikant van de kleding.

Hieronder vindt je 2 maattabellen van dezelfde winkel, waarbij duidelijk wordt dat de verschillen vooral in de producten zitten.

Voorbeeld maattabel 1

Voorbeeld maattabel 1

Voorbeeld maattabel 2

Voorbeeld maattabel 2

Hoe je wel achter de juiste maat komt

Er achter komen of je de juiste maat gevonden hebt begint eigenlijk bij het surfen en zoeken naar kleding zelf. De meeste zekerheid krijg je uiteindelijk door de ervaringen van andere kopers te lezen, of de vragen van kopers te bekijken.

Ervaringen van anderen er op na slaan

Verkopers vragen na de verkoop altijd om een beoordeling, en deze ervaringen van anderen kunnen jou vertellen of het kledingstuk een grote kans heeft om ook jou te passen. Gelukkig zijn de kopers van AliExpress bereid om hun ervaringen te delen, voor jouw gemak.

Hoe meer er van besteld zijn hoe beter

Hoe meer er van een type kleding is besteld hoe beter voor jou. Dit betekent namelijk dat een product over het algemeen goed in de smaak valt. Daarbij worden de kopers gevraagd om een beoordeling achter te laten. Een kledingstuk wat vaak is besteld, en een hoog aantal sterren heeft, lijkt dus het meest betrouwbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *