Spijkerbroek of jeans kleiner maken

Spijkerbroek of jeans laten krimpen, verkleinen en strakker maken

Je spijkerbroek of jeans laten krimpen, verkleinen en strakker maken is ontzettend leuk om te doen, en soms zelfs een noodzaak!  Misschien heeft je favoriete paar zich uitgestrekt en zijn vorm verloren, of ben je gewicht verloren en zitten ze nu te ruim.

De beste manieren om een ​​spijkerbroek te verkleinen, zorgen ervoor dat je ze binnen een mum van tijd weer kunt rocken. Voordat je je geliefde spijkerbroek opgeeft en doneert, probeer je deze methodes uit!

Het is niet lastig om bij een spijkerbroek de pasvorm terug te krijgen die hij had toen je hem net had gekocht. Je lichaam kan veranderen, de broek zelf kan uitgedragen zijn, noem de redenen maar op. Als je een echte Doe-Het-Zelf fan bent, kan het ook leuk zijn om jeans te kopen bij een kringloopwinkel of een tweedehandszaak. Dan weet je zeker dat je wat te doen hebt om de pasvorm op jou afgestemd te krijgen. Het grijpen van een paar iets te grote boyfriend-jeans en vervolgens verkleinen voor jouw lichaam is een geweldige manier om de ​​pasvorm op maat te krijgen.

Oh, en vergeet niet om goed voor je spijkerbroek te zorgen . Behandel ze goed en ze gaan een leven lang mee. Hier zijn de eenvoudige manieren om een ​​spijkerbroek te verkleinen, zodat ze precies passen zoals jij dat wilt.

1. Spijkerbroek laten krimpen door ze te koken

Absoluut de snelste manier een de meest makkelijke manier om je spijkerbroek te laten krimpen is door deze te koken in een pan. Deze methode kan bijna iedereen gewoon thuis doen, omdat de meesten alles er voor in huis hebben.

Jeans verkleinen door ze te koken
Jeans verkleinen door ze te koken

Heb je ooit een ei gekookt, of heb je dit niet gedaan maar weet je wel hoe je dit in een pan kan doen? Fijn, dan ben je helemaal in staat om je spijkerbroek of jeans te verkleinen.

 • Verhit een grote pan water totdat het een rollende kook bereikt. (een grote soeppan zoals deze zijn erg geschikt)
 • Laat dan je spijkerbroek erin zakken en zorg ervoor dat het volledig ondergedompeld is.
 •  Laat het gedurende 20 – 30 minuten koken.
 • Giet zoveel mogelijk water af en droog ze vervolgens, bij voorkeur op een hoge temperatuur in de droger.

Deze methode is vergelijkbaar met heet wassen van katoen in de wasmachine, en op maximale temperatuur drogen in je droger.

Het is de snelste manier om een dramatische krimp te veroorzaken waar je naar op zoek bent.

Let op met het leren label dat in de rand van de spijkerbroek zit. Deze kan door het krimpen in het water opkrullen. Dit is niet echt te voorkomen. houdt er rekening mee dat je het label na of voor de tijd van je broek moet verwijderen.

2. Spijkerbroek laten krimpen met (hete) wasmachine en droger

De alles zo heet mogelijk methode door je wasmachine op kookwas te gebruiken, en direct er na in de droger te doen.

Spijkerbroek verkleinen met (hete) wasmachine en droger
Spijkerbroek verkleinen met (hete) wasmachine en droger

Ik heb persoonlijk ervaren hoe effectief deze methode is, bij een ongeluk met een skinny jeans, waar ik nu heftig mee moet wiebelen om hem aan te krijgen. Wanneer je je wasmachine en droger op de hoogste stand zet, kan je het katoen in je jeans laten krimpen.

 • Zorg er voor dat je het programma kiest waarbij je de temperatuur op zijn heetst kan zetten, kookwas bijvoorbeeld.
 • Herhaal dit bij de droger waarbij je hem op maximale warmte zet tijdens het drogen.
 • Heb je geen droger in huis, zet de verwarming aan, leg je broek op een handdoek en laat hem daar drogen. Eerst centrifugeren kan ook geen kwaad.

Het kan zijn dat je dit proces een paar keer moet herhalen om ze echt kleiner te krijgen, maar ik beloof het dat het uiteindelijk zal gebeuren !

 

3. Neem een ​​bad in je spijkerbroek voor de perfecte pasvorm

Neem een ​​bad in je spijkerbroek voor de perfecte pasvorm
Neem een bad, terwijl je de jeans draagt.

Wat..? Je leest het goed… Deze methode vergt wat meer tijd dus zeg je afspraken af en zorg dat je niet uit huis hoeft. Voor een super goede pasvorm, draag je jeans in het heetste bad dat je kunt verdragen.

Combineer dit gelijk met heerlijke bruisballen en jij en je jeans ruiken heerlijk fris en ontspannen.

Zodra het water is afgekoeld tot kamertemperatuur (of net voordat je het koud krijgt) , ga je uit het bad en houd je je spijkerbroek aan totdat ze drogen.  Ik weet dat dit waarschijnlijk belachelijk klinkt, maar de jeans zal je figuur perfect omsluiten!

3 manieren om je spijkerbroek aan je lijf te laten drogen

 1. Bij voorkeur neem je een warme zomerdag om de spijkerbroek aan je lijft te laten drogen buiten in de zon. Pak er een boek bij, zet een muziekje op, en laat je verwennen door het resultaat.
 2. Of ga na je bad lekker op de bank je favoriete series en films bingen terwijl de broek droogt. Het resultaat zal er zeker naar zijn!
 3. Je kan er ook een goede föhn bij pakken, zo houdt je het lekker warm terwijl je broek droogt, maar je hebt wel vrije handen nodig. Op de bank, op een handdoek gaan zitten, en met je fohn langs je broek blazen droogt hem snel aan je lijf.

4. Bezoek een kleermaker

Bezoek een kleermaker
Bezoek een kleermaker

Als je niet in je warme natte spijkerbroek in huis wilt rondlopen tot deze droog is, is een bezoekje aan de kleermaker waarschijnlijk de gemakkelijkste, maar niet gratis manier om je jeans zo snel mogelijk te laten passen.

Zoek een kleermaker bij voorkeur met goede recensies. Neem er de tijd voor goed te overleggen met hen, om ervoor te zorgen dat je precies krijgt wat je wilt. En steel vervolgens de show met een praktisch gloednieuwe spijkerbroek!

5. Zelf met naald en draad aan de gang

Zelf met naald en draad aan de gang
Zelf met naald en draad aan de gang

Handig met de naaimachine? Dan is het misschien het overwegen waard om zelf een nieuwe naad aan te brengen.

 • Als de binnenkant-dijbeen van je jeans een beetje loszit, keer de spijkerbroek dan binnenstebuiten.
 • Haal de oude zoom los, en naai zelf een nieuwe, nauwere zoom.

Deze techniek kan je ook toepassen met een stuk elastiek bij de tailleband, als dat het gebied is wat je wilt verkleinen.

6. Spuitfles gebruiken om delen van je jeans te verkleinen

Spuitfles gebruiken om delen van je jeans te verkleinen
Spuitfles gebruiken om delen van je jeans te verkleinen

Als je bijvoorbeeld alleen de tailleband of het kuitgedeelte van een spijkerbroek wilt verkleinen, is dat helemaal simpel.

 • Meng 3/4 kop heet water met een 1/4 kop wasverzachter,
 • giet het mengsel in een spuitfles en schud om het goed te mengen.
 • Bedek het hele gebied dat je wilt krimpen met het mengsel en droog vervolgens op de hoogst mogelijke warmte-instelling in je droger.

In dit geval zal drogen in de buitenlucht niet goed werken omdat je nog steeds hitte nodig hebt voor maximale krimp. Herhaal dit voor het gebied dat je strakker wilt hebben.

7. Gebruik je strijkijzer om je jeans te verkleinen

Gebruik je strijkijzer om je jeans te verkleinen
Gebruik je strijkijzer om je jeans te verkleinen

Het verkleinen van je jeans kan natuurlijk ook gewoon met je strijkijzer. In feite is dit gewoon een snelle manier om veel hitte toe te dienen aan de specifieke plek die je wilt verkleinen.

 • Voor een nog sneller effect kan je het te laten krimpen deel eerst goed nat maken. Dit kan je ook bereiken met een goede stoomstrijkijzer met maximale stoom instelling.

Door het nat te maken trekt de hitte sneller in het materiaal.  Dit kan je ook gebruiken over je hele jeans, maar effectiever nog op kleinere plekken. Vergeet niet om de spijkerbroek een beetje af te laten koelen voor je ze aantrekt ;)

8. Draag leggings onder je jeans als laten krimpen niet meer kan

Draag leggings onder je jeans
Draag leggings onder je jeans

Misschien niet een tip die daadwerkelijk je spijkerbroek of jeans verkleinen, maar het wel kan doen lijken dat ze strakker zitten. Dit is overigens niet aan te raden voor de warme (hete) zomermaanden, en juist wel voor die kouder winters.

Een laag kleding toevoegen onder je spijkerbroek levert direct een strak resultaat op, en niemand die het door heeft. Wat hier echt goed geschikt voor is zijn bijvoorbeeld sportleggings of panty’s van een dikkere stof, zoals bij corrigerend ondergoed bijvoorbeeld.

Heb jij nog tips of ervaren die je met ons wilt delen? Laat het ons weten met een reactie. Have fun!

5 thoughts on “Spijkerbroek of jeans laten krimpen, verkleinen en strakker maken”

 1. Boven aan staat, de kleding drogen op hoog vuur ????
  Lijkt mij heen goed advies, of je moet extreem goed verzekerd zijn en een mooi pand op het ook hebben

  1. Hoi Suzanne,

   Omdat ik mijn jeans volledig wilde krimpen heb ik hem ook volledig in heet water gehad. In de breedte is lastiger omdat je alsnog de hele vezel moet verwarmen voor een optimale krimp. Als je alleen (bijvoobeeld) de heupen wilt krimpen kan je alleen deze in heet water houden, en de rest er buiten laten.
   Als je de lengte wilt behouden, kan je na het verhitten de jeans in de lengte terug rekken. Meet daarvoor de huidige lengte op (op tafel bijvoorbeeld), verwarm hem dan, leg vervolgens de ‘natte’ broek terug op tafel, en rek deze tot iets over de lengte die je had. Probeer dit eerst met een andere jeans dan je eigenlijk wilt krimpen.

   Ben benieuwd of je hier iets aan hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *