Spijkerbroek wassen – hoe je jeans voor altijd meegaan

Spijkerbroek wassen – hoe je jeans voor altijd meegaan

Je spijkerbroek wassen kan, als je dit goed aanpakt, het eeuwige leven schenken aan je jeans. Een goede spijkerbroek is immer- of zou dat tenminste moeten zijn – een must in de garderobe van elke vrouw. Van ‘boyfriends’ tot skinny jeans en rechte pijpen. Er zijn een heleboel stijlen in de winkelrekken voor elke vorm en maat.

Dat gezegd hebbende, als je een goed paar koopt, wil je eigenlijk dat het voor altijd meegaat.

Je spijkerbroek wassen hoeft echt niet na elke keer dat je het gedragen hebt. Je kunt vijf of zes keer wachten voordat je je spijkerbroek wast. Zolang er geen vlekken op zitten, ze stinken naar voedsel of zweet, kan je ze gerust even uit de wasmand laten.

Het kopen van goede (merk) denim, wat is gemaakt om lang mee te gaan, daar moet goed voor gezorgd worden om het in topvorm houden. En dit heb je helemaal zelf in de hand.

Om dit zelf te kunnen doen vind je hier eenvoudige tips, die je te helpen je denim beter te verzorgen. Onthoud deze regels en je spijkerbroek zal langer mee gaan, en om ervoor te zorgen dat ze er net zo goed uitzien als op de dag dat je ze kocht.

Te vaak wassen, vervaagt de kleur

 

“Dit zou schoonheidsfreaks kunnen afschrikken, maar natuurlijke elementen zoals ozon in de lucht, een beetje vuil en lichaamsolie voegen schoonheid en karakter toe aan spijkerbroeken. Zoals hoe een ochtend kapsel of iets vettig haar een beetje sexy kan zijn – het is hetzelfde met jeans.”

Het goede nieuws voor iedereen die een hekel heeft aan was doen (of een studente is), is dat jeans niet vaak hoeft te worden gewassen. In feite moeten ze niet vaak worden gewassen. Dit zorgt ervoor dat de kleur niet vervaagt en voegt dat karakter toe aan je favoriete paar.

Als je ze wast, is ’t het beste om dat koud te doen

spijkerbroek Koud wassen

Oké, als de gedachte van vuile was je doet huiveren (je kont heeft immers toch op die smoezelige stoel gezeten), dan wordt je spijkerbroek wassen hoog tijd. Zorg ervoor dat ze binnenstebuiten zijn gekeerd en dat het water zo koud mogelijk is, zodat ze niet vervagen.

Wassen met de hand heeft de voorkeur

 

Wil je je spijkerbroek wassen en je hebt tijd over, dan is de beste methode om je eigen twee handen te gebruiken. Begin met het vullen van een gootsteen met koud water en voeg daarvoor slechts een druppel mild reinigingsmiddel toe. Echt, slechts een halve theelepel! Draai vervolgens je jeans binnenstebuiten, plop ze in het water en loop weg. Geen schrobben nodig. Kom over een uur terug en spoel de jeans af met koud water. Hang droog en voilà: goed als nieuw. Wedden dat was niet zo moeilijk als je dacht dat het zou zijn, huh?

Behoud kleur langer en voorkom dat je spijkerbroek afgeeft

spijkerbroek wassen met zout

Bij het wassen voor het eerst, gooi er twee eetlepels zout in om de kleurstof te helpen instellen. Soms komt het voor dat je merkt dat je gloednieuwe spijkerbroek afgeeft op je handen of op andere stoffen waar je op gezeten hebt. Het toevoegen van zout helpt om te kleur goed vereeuwigen in de stof.

Spijkerbroek wassen met azijn

Door azijn toe te voegen aan de eerste wascyclus van de denim, voorkom je voortijdige vervaging, zodat deze jeans er nieuw uit blijft zien, zelfs nadat je ze vele malen hebt gedragen. In azijn weken van donkere denim, die normaal gemakkelijk zijn kleur verliest, helpt ook voorkomen dat de kleurstof op je huid afgeeft.

Altijd luchtdrogen

spijkerbroek drogen in de lucht

Luchtdrogen is uw beste keuze als je de levensverwachting van je spijkerbroek wilt verlengen. Hang ze binnenshuis en uit het zonlicht, wat helpt de kleur te behouden, en plaats een oude handdoek onder je droogrek zodat de indigo kleurstof je vloer niet bereikt. Je jeans kan daarna een beetje stijf zijn, dus je kunt ze in de droger steken – op de laagst mogelijke temperatuur! – voor een paar minuten om ze in te breken. Maar ze moeten verzachten na een dag gedragen te zijn.

Pas op met bleek

Pas op met bleek

Ik hou net zo veel van bleek als schoonmaakmiddel als de volgende, maar het kan ernstige schade aan denim veroorzaken. Niet alleen zal het rotzooien met de kleur, maar het kan ook de vezels in denim aantasten.

Laat vlekken in plaats daarvan drogen en, als het voedsel is, met je vinger wegschrapen. Of leg de volgende keer een servet op je schoot. Oké, maar serieus, als je een witte spijkerbroek hebt aangetast, ga je gang en gooi ze in de wasmachine met wat lauw water. Vermijd echter het bleekmiddel, dat er zelfs voor kan zorgen dat je witte spijkerbroek een gelige tint krijgt. Geen gezicht.

Houdt geld voor de stomerij in je zak

Houdt geld voor de stomerij in je zak

Natuurlijk, een snelle reis naar de stomerij, maakt dat je jeans lekker ruiken en er weer goed uitzien, maar al die chemicaliën kunnen de structuur van het weefsel beïnvloeden door het langzaam te verzwakken. Het kan ook zorgen in een glanzende afwerking, wat waarschijnlijk niet is waar je voor gaat. Een andere oplossing om van geuren af ​​te komen, is door je jeans zelf te stomen.

Je spijkerbroek schoonstomen met het strijkijzer

je spijkerbroek schoonstomen met het strijkijzer

Breng het strijkijzer niet direct op je denim aan, omdat dit de originele afwerking kan veranderen.

Geuren verwijderen in de oven

Geuren verwijderen in de oven

Ja, dat lees je goed. Draai je oven op tot 150 graden Celcius en plaats je gevouwen spijkerbroek een uur op een van de rekken. Laat ze wel even afkoelen voordat je ze draagt. En als de gedachte aan het inschakelen van je oven ervoor zorgt dat je handpalmen gaan zweten, kun je je spijkerbroek ook een nacht in de vriezer steken. Hoe dan ook, je verlost je jeans van geur verspreidende bacteriën. Ze kunnen zelfs gaan ruiken als warme koekjes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *