Afkorting WYOB met vrouw die het draagt

Wat betekent de afkorting WYOB?

De afkorting WYOB in shapewear staat voor ‘Wear Your Own Bra’ (vertaling: draag je eigen bh) en kom uit de wereld van korsetten en corrigerend ondergoed. WYOB houdt in dat je je eigen BH kan blijven dragen. Dit ondergoed heeft dus geen buste ondersteunende werking, terwijl je corrigerend ondergoed draagt. Het heeft extra ruimte bij de buste om vrijheid te geven aan het soort BH dat jij graag dragen wilt.

Voorbeelden van WYOB shapewear voor dames

Onderstaande voorbeelden zijn hier te vinden. Zoals je duidelijk kunt zien bieden ze extra ruimte rond de buste om je eigen bh te kunnen dragen. Let ook op het verschil in schouderbandjes en de breedte hiervan.

plus size wyob body zwarte bh op onder zwarte body

Voorbeeld van WYOB shapewear - zwart

Voorbeeld van WYOB shapewear lichaamskleur met zwarte bh

Voorbeeld van WYOB shapewear plus size kleur nude

Voordelen van WYOB shapewear

Je eigen bh dragen

Het grootste voordeel is wat de naam al aangeeft: ‘Wear Your Own Bra’. Je hebt met wyob shapewear het voordeel dat je je eigen bh kunt dragen en hier dus geen onzekerheid over hebt.

Aandachtig decollete

Een tweede voordeel is dat je dus ook lingerie kan dragen wat zichtbaar mag zijn bij een lager uitgesneden top. Zo zie je niets van het corrigerende ondergoed, maar dat de uitdagende kanten rand mag wel gezien worden.

Extra push up effect

De bandjes van corrigerend ondergoed lopen vlak langs de buste over je schouders, en drukken met bredere randen je borsten iets dichter tegen elkaar. Bij shapewear met deze versteviging in de banden zorgt dit voor een extra push up effect, ook als je huidige bh dit effect niet heeft.

Is WYOB duurder dan andere shapewear

Gelukkig is WYOB shapewear niet duurder dan ander corrigerend ondergoed wat dit niet heeft. Vaak is het zelfs goedkoper omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met de buste van de vrouw. Elk lichaam is verschillend, dus een detail waar een fabrikant niet aan hoeft te denken levert een goedkoper product op. Daarnaast is het zo dat een ingebouwde bh vaak helemaal niet zo lekker zit als je eigen.

Is WYOB shapewear ook onder andere namen te vinden

Ondanks dat je nu weet dat je je eigen bh kan dragen is het niet zo dat de term altijd vermeldt staat bij corrigerend ondergoed. Soms staat het in de omschrijving of er extra ruimte is. Of staat er dat je je eigen bh kan blijven dragen.

Het beste advies om WYOB shapewear te vinden is door categorieën door te neuzen en goed op de plaatjes te letten. Zie je extra ruimte voor je eigen bh, dan is dit vaak een WYOB product.

Welk soort ondergoed is WYOB

Bijna elk soort ondergoed wat normaal gesproken je buste zou bedekken kan ook in een WYOB variant aangeboden worden. De meest voorkomende zijn de body’s. Naast body’s vindt je dit ook terug in korsetten, tops en hemden bijvoorbeeld. Ook is corrigerend ondergoed bij zwangerschap vaak inclusief WYOB door de toenemende omvang van de buste.

Deze wel

Deze types ondergoed kunnen met en zonder ruimte voor je buste zijn

  • Body’s
  • Korsetten
  • Tops
  • Hemdjes

Deze niet

Misschien logisch maar voor de volledigheid melden we het toch even

  • Slips
  • Broekjes
  • Panty’s
  • Buikbanden

Het grootste assortiment aan WYOB ondergoed, met of zonder de gebruikte afkorting vindt je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *