Skeelers voor meiden, de leukste inline skates - uitgelichte afbeelding

Skeelers voor meiden, de leukste inline skates

De leukste inline skates en skeelers voor meiden. Of je nu op zoek bent naar skeelers voor hoge voeten of brede voeten, we vertellen je precies wat je nodig hebt.

Van hardboot tot softboot en in alle kleuren van de regenboog. De voordelen van hardboot vs softboot, en het geschikte type voor jouw meid.

in dit overzicht vindt je de leukste skeelers voor meiden die het best beoordeeld zijn door andere kopers. Inclusief onze eigen ervaring, na gedegen onderzoek.

Bekijk snel de leukste inline skates voor meiden.

De leukste skeelers voor meiden

De leukste skeelers voor meiden

De leukste skeelers voor meiden zijn natuurlijk lang niet altijd in het bekende roze. Ook stoere zwarte met aluminium onderstel, of knallende kleuren passen bij je meid. Maar zijn skeelers voor meiden nou echt anders dan skeelers voor jongens?

Het verschil tussen skeelers voor meiden vs jongens

Het verschil tussen skeelers voor meiden is niet groter dan die voor jongens. Jonge meiden maken vrijwel dezelfde ontwikkelingen door als het gaat om lichaamsbouw als jongens. Natuurlijk zijn er wel verschillen, maar deze verschillen bepalen niet welke skeelers je er voor nodig hebt. Wat wel bepalend is voor skeelers, zijn de vorm van de voeten.

Vorm van de voeten

Meiden kunnen net als jongens verschillende voetvormen hebben. Sommige hebben bredere voeten dan anderen, of een hogere wreef. En bij elk type voet hoort een ander soort schoen.

Nogmaals is dit voor jongens niet duidelijker aanwezig dan voor meiden.

Er zijn wel aanbevelingen voor voeten die net even anders lijken te zijn dan anders.

Maat van de voeten

De maat van de voeten is voor meiden en jongens bij jongere leeftijd ook nog niet echt een issue. Bij volwassenen is dit verschil veel groter, en geven herenskates eigenlijk aan dat ze in grotere maten voeten beschikbaar zijn.

De maat van skates is voor meiden en jongens bijna altijd instelbaar, en daarom geschikt voor 3 tot 4 maten. Als er niets aan stuk gaat, kunnen ze er vele maanden plezier van hebben.

De juiste skeeler voor de juiste voet.

Voorbeelden van verschillende vormen voeten

Het bepalen van de juiste skeeler voor de juiste voet begint bij wat je voor de schoenen gewend bent. Als je van je meid weet dat ze een hoge wreef heeft, worden hardboot skeelers vaak afgeraden.

Normale voeten

Bij ‘normale’ voeten is elk type skate geschikt om te dragen. Hardboot of semi-softboot het is maar net wat je prettig vindt om te dragen

Brede voeten

Brede voeten vragen om iets meer bewegingsvrijheid in de schoen. Een hardboot kan problemen opleveren met vrijheid en op den duur gaan knellen. Voor brede voeten is het verstandig te kijken naar skeelers met een semi-softboot, waarvan het kunststof niet te hoog langs de schoenen loopt.

Skeelers voor een hoge wreef

Bij een hoge wreef, net zoals onze meid dat heeft, zijn de semi-softboot skeelers het meest geschikt.

Uiteindelijk hebben we zelf gekozen voor de Tempish DACO skeelers in het oranje (hier te bestellen ), omdat ze deze het mooist vindt. De semi-softboot biedt haar meer dan voldoende steun, en haar voet ( met hoge wreef ) past er goed in. Deze skeelers hebben een duurzaam aluminium onderstel, en zijn voorzien van ABEC 7 lagers.

Het soort schoen van de skates

Inline skates voor meiden, en ook voor jongens hebben altijd 1 ding gemeen. Het type van schoen waar je voor kan kiezen. De meest voorkomende soorten zijn de hardboot en semi-softboot schoenen.

Semi-Softboot

Voorbeeld van skeeler voor meiden met semi-softboot

Semi-softboot skeelers zijn skates die deels uit een zachte schoen bestaan en deels uit een harde schoen. Voor bredere voeten kunnen deze harde stukken op den duur gaan knellen. Het plastic loopt bij deze schoenen iets langs de voeten, en vaak tot aan de tenen. De wreef is dan volledig van softboot voorzien.

Hardboot skeelers

Voorbeeld van skeeler voor meiden met hardboot

Harboot skeelers zijn inline skates waarvan de schoen bijna volledig is omgeven door hard plastic. Dit kan er voor zorgen dat een voet met hoge wreef niet lekker in de schoen zit, en gaat knellen als ze langer gedragen worden.

Hardboot skeelers zijn wel het meest stevig en bieden de meeste veiligheid op straat.

Softboot skeelers

Voorbeeld van skeeler met softboot

Softboot skeelers zijn inline skates die een voet hebben bijna volledig van textiel. Alleen de hiel kan verstevigd zijn met kunststof. Bij dit type heb je maximale beweegbaarheid van de voeten.

Volle softboot skeelers zijn er voor meiden niet veel te vinden, of ze vallen al snel onder de semi-softboot.  Softboot schoenen zorgen net als semi-softboots voor beter ademende skates, en geeft maximale vrijheid voor alle vormen voeten van je meid.

Skates met softboots zijn wel iets gevoeliger voor slijtage, omdat de schoen zachter is. Het kan ook zorgen voor scheefstand in de skates, als de enkels nog niet goed genoeg geoefend zijn.

 

 


Voorbeelden en aanbevelingen van skeelers voor meiden

Dus bekijk snel de lijst met aanraders voor inspiratie en de leukste en beste skeelers voor meiden

Nijdam Junior Inlineskates voor meiden – Hardboot -Wit/Aqua/Fuchsia

Hoe cool gaat jouw meid er uitzien op deze vette Nijdam verstelbare inline schaatsen?! En hoe veel sierlijke trucs kun ze straks doen?

Remmen op de skeelers

Als je te snel gaat, kan je eenvoudig remmen met het blokje achterop de rolschaatsen.

De schoen

Deze veelkleurige, verstelbare rolschaats van Nijdam heeft een hardboot constructie met zachte binnenschoen waardoor de pasvorm comfortabel blijft en de schaats tegelijk tegen een stootje kan.

Sluitingen op deze skates

Deze schaats is voorzien van snelsluitingen met sloten zodat hij nooit zomaar in één keer los kan schieten. Met de knop aan de onderzijde is de maat van de schaats eenvoudig aanpassen zodat ze jarenlang meegaan.

 

Street Runner Skates roze

Let op! Deze skates vallen relatief klein uit.

Deze coole skates kan je zelf eenvoudig aantrekken. Dankzij de combinatie veters-gesp-klittenband zitten de skates stevig.

Verstelbare maat

De boot is gemaakt van zacht materiaal terwijl de kappen gemaakt zijn van degelijk kunststof. De Inline Skates zijn verstelbaar in de maten 35 tot en met 39.

SFR Spirit Verstelbare inline skates wit/roze

Deze skate van SFR heeft een semi-softboot met een dubbele snelsluiting.

Maat te verstellen

Deze skate is gemakkelijk in 4 maten te verstellen dmv van een drukknop onder de hak. De skate is voorzien van 82A wielen met ABEC 7 kogellagers.

In maat verstelbare inline skates in lichtgewicht en sportief design, wat ze een goede beginner skate maken voor elke skater. Ze hebben buckles om je voeten goed in te sluiten en gevoerde binnenschoen voor comfort.

Specificaties:

 • SFR inlineskate voor meiden en kinderen
 • Semi-softboot
 • Eenvoudig verstelbaar in 4 maten
 • 2-delige snelsluiting
 • Stevige enkel-, hiel- en teenkap
 • 82A PU wielen, 64 x 24 mm
 • ABEC 7 kogellagers
 • TPR-stopper

Nijdam Junior Inlineskates Verstelbaar – Semi-Softboot – Thunder

Je kan de Nijdam Inlineskates Junior Semi-Softboot als verrassing cadeau doen aan je kind. Nu het zonnetje vaker de hoek om komt kijken gaat je kind weer vaker buiten spelen. Laat je kind over de straat racen met deze thunder inlineskates!

Skates voor meiden die met ze meegroeien

Deze inlineskates hoef je niet elk jaar opnieuw te kopen voor je kind, ze zijn namelijk gemaakt om met je kind mee te groeien. Je kunt de inlineskates maar liefst naar 4 verschillende maten verstellen door een knop op de hiel.

vetersluiting

De Nijdam Inlineskates semi-softboot hebben een vetersluiting wat het iets lastiger maakt om aan te trekken voor je kind en dat je daar even bij moet helpen.

De semi-softboot is wel comfortabeler dan de hardboot inlineskates, je kind stapt gelijk in de schoen! De wielen zijn hard en hebben een lange levensduur, de wielen zijn gemaakt voor hoe hard hoe sneller. Je kind kan met deze skates over de weg racen als hij/zij dat wil!

Met deze Inlineskates kan je kind veel plezier beleven tijdens het buitenspelen!

Productkenmerken:

 • Polyester mesh/PVC lederen semi-softboot met vetersluiting
 • Verstelbaar in 4 maten d.m.v. drukknop aan de hiel
 • 2-delige snelsluiting met slot
 • Wreefband met klittenband
 • TPE enkel-, hiel- en teenkap
 • PP chassis
 • 82A PU wielen, afmeting 63 x 24 mm
 • Maat 27/30 met 3 wielen, overige maten met 4 wielen
 • ABEC 5 kogellagers
 • 1x TPR stopperSFR Pulsar Verstelbare Inline Skates meiden – Maat 35-40 – Unisex – zwart/wit/zilver

Pulsar skates zijn semi-zachte, verstelbare kinder inlineskates. Ze groeien mee met de kindervoeten, dankzij de eenvoudig te gebruiken micro-regelaar in de hiel.

De pulsar skates voor meiden heeft een polyester mesh/PVC lederen semi-softboot met vetersluiting. Ze zijn in 4 maten verstelbaar d.m.v. drukknop

Eigenschappen:

 • 2-delige snelsluiting met slot
 • wreefband met klittenband
 • PP enkel-, hiel- en teenkap
 • Aluminium chassis
 • 82A PU wielen
 • ABEC 5 kogellagers
 • 1x TPR stopper
 • Merk: SFR Pulsar®
 • Maten 30.5-34, 35.5-39.5
 • Wielmaat (M 70x22mm, L 72x22mm)

Tempish DACO Inlineskates voor meiden – wit/zwart/roze 33-36

De DACO is een stoere skate van Tempish met een opvallend uiterlijk. Met het extra paar gekleurde veters kun je ze naar je smaak aanpassen.

Door een druk op de knop aan de zijkant van de skate is de DACO makkelijk in maat te verstellen. De schoen is erg comfortabel en de sluitingen makkelijk aan te passen.

Het frame is uitgevoerd in geanodiseerd aluminium wat hem een stoer en shiny uiterlijk geeft. Tevens maakt het de skates robuust en duurzaam waardoor ze ondanks hoge belasting vele jaren meekunnen.

Eigenschappen:

 • Sluiting: veters met auto-lock clip en klittenbandsluiting
 • Frame: geanodiseerd aluminium
 • Wielen: Catch 70 mm 82A
 • Lagers: ABEC 5

Tempish Magic Rebel inline skates voor meiden – blauw/geel

De Magic Rebel is het meest opvallende model van de Tempish Rebel serie. Deze heeft namelijk 2 knallende kleuren.

meerdere kleuren

De buitenkant van de canvas schoen heeft een andere kleur dan de binnenkant en in de doos zit nog een extra paar gekleurde veters om de skates nog kleurrijker te maken.

Verstellen van de maat

Door een druk op de knop aan de zijkant van de skate is de Magic Rebel makkelijk in maat te verstellen. De schoen is erg comfortabel en de sluitingen makkelijk aan te passen.

Stevig frame

Het aluminium frame maakt de skates robuust en duurzaam waardoor ze ondanks hoge belasting toch vele jaren meekunnen.

Eigenschappen:

 • Frame: 3D gestanst 2-delig ALU frame
 • Sluiting: AUTO LOCK buckle, veters en klittenbandsluiting
 • Lagers: ABEC 7 Carbon lagers
 • Wielen: Catch 64-72mm 82A wielen

Welke lagers moet ik hebben voor de skeelers

Zoals je bij veel skates en skeelers ziet wordt er bij de lagers een nummer aangegeven. En ondanks dat er veel te lezen valt over de ABEC nummers, doen ze niet erg veel voor de kwaliteit van het rollen alleen.

Abec nummers hebben namelijk te maken met de precisie dat ze gemaakt zijn, een hoger nummer heeft grotere eisen voor de precisie waarmee deze zijn afgewerkt.

Abec 7 bijvoorbeeld is gemaakt om snelheden aan te kunnen van wel 120KM per uur, dus het is onzin deze te wensen onder jouw skates of skeelers.

In principe zit je met ABEC 3 of 5 altijd goed, hoger mag altijd, maar is niet noodzakelijk.

Welke sluiting moeten de skeelers hebben

De sluiting van de skeelers hangt af van de handigheid van je meid. Kan ze strikken? dan zijn veters prima, maar dit moeten wel strak aangetrokken kunnen worden.

Een klittenband sluiting is vaak gewenst omdat deze het makkelijkst aan en uit te trekken zijn. Klittenband wordt vaak gecombineerd met veters, en kan je de veters tussen het klittenband klemmen. Het klemmen voorkomt dat de veters tijdens het skeeleren loslaten.

Heb ik een hardboot of softboot nodig

De keus tussen een hardboot of softboot hangt een beetje af van de vorm van de voet. Voor kinderen met een hogere wreef is een softboot comfortabeler. Heeft je kind geen problemen met schoenen qua maat en zit alles vaak goed, dan is een hardboot vaak een goede keus.

Welk materiaal moet het onderstel hebben

Onderstellen van skates zijn er in plastic en aluminium. Plastic is vaak wat goedkoper, en aluminium is stevig.

Plastic heeft het voordeel dat het niet blijvend kan buigen. Dus als ze er een keer mee vallen, buigt het ook weer terug naar zijn oude vorm. Plastic schaaft wel makkelijker en kan er voor zorgen dat de schroefjes aan de zijkant vast komen te zitten. Ook dit is snel verholpen.

Aluminium is natuurlijk super stevig. Een harde val met aluminium kan er wel voor zorgen dat het metaal buigt waardoor het lastig is dit weer recht te krijgen. Dit klinkt een beetje eng, maar meestal is het onderstel dik genoeg om niet zomaar te buigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *