Wat is een 5 zakken broek en wanneer draag ik ze - title

Wat is een 5 zakken broek en wanneer draag ik ze

Tegenwoordig kom je in veel winkels de term 5 zakken broek tegen. Dat de meeste broeken 5 zakken hebben klinkt misschien logisch, maar er is een reden voor waarom deze naam aan dit soort broeken wordt gegeven. En het gaat niet alleen om het aantal opbergvakjes.

Een 5 zakken broek is de naam voor een specifieke snit en vorm van een spijkerbroek, gemaakt van chino stof. Het materiaal zorgt voor een verzorgder uiterlijk dan de jeans, en de vorm geeft een meer afgeklede indruk. Een 5 zakken broek is comfortabeler, en zit precies tussen afgekleed en casual in.

Waar komt de term vandaan

De eerste paar jeans zoals wij hem nu kennen is ontworpen in 1870 door kleermaker Jacob Davis en handelaar Levi Strauss, die samen een oplossing hadden bedacht voor stevige broeken voor werklui, omdat deze vaak stukgingen door het zware werk.

De eerste paar broeken hadden 4 zakken, 2 aan de voorkant, 1 aan de achterkant, en een miniatuur zakje rechtsvoor die bedoeld was voor een zakhorloge. een 5e zak aan de linker achterkant werd later al snel toegevoegd.

Toen de jeans overgingen van pure werkkleding naar stijl kleding, kwamen er ook ontspannen modellen op de markt met een extra zak aan de achterkant. Ontwerpers experimenteerden met verschillende stoffen en bedachten een stijl die aanvoelde als jeans, maar er uit zagen als chino’s: De 5 zakken broek.

Het juiste moment om een 5 zakken broek te dragen

De 5 zakken broeken zijn het kindje van Jeans en Chino’s. Als je het hebt over afkleden zitten deze broeken precies tussen jeans en chino’s in. Ze zijn ideaal in situaties waarin de Chino misschien nét te netjes is, maar je eigenlijk voor een spijkerbroek ondergekleed zou zijn. Het zijn ook goed ademende broeken wat ze net wat minder warm maakt dan een spijkerbroek, en comfortabel als de zon zich niet laat zien die dag.

Omdat deze broeken er zo mooi tussen in zitten zijn ze prima te combineren met T-shirts en sweaters, maar kun je zo ook dragen onder een blazer met brouges. Als je gaat voor een taps toelopend uiterlijk maakt deze broek het allemaal net even netter

Voorbeelden van 5 zakken broeken

Heren

zwart

5 zakken broek voorbeeld zwart

 

Grijs

5 zakken broek voorbeeld mannen grijs

Donkerblauw

5 zakken broek voorbeeld mannen donkerblauw

Dames

Zwart

5 zakken broek voorbeeld dames zwart

grijs

5 zakken broek voorbeeld dames grijs

Donkerblauw

5 zakken broek voorbeeld dames donkerblauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *